Teenekas professor kohtub huvilistega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidi-Ingrid Maaroos
Heidi-Ingrid Maaroos Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli ajaloo muuseum kutsub kohviõhtule Heidi-Ingrid Maaroosiga.

Ülikooli muuseumide teatel on Maaroosi teadustöö põhisuunad olnud maohaavand, gastriit, Helicobacter pylori, perearstisüsteemi korraldus, patsientide elukvaliteet, krooniliste haiguste riskifaktorid, perearstide konsultatsioonid ning depressioon peremeditsiinis.

Ta on avaldanud üle 300 publikatsiooni, juhendanud kaheksa meditsiiniteaduse doktori dissertatsiooni ning pälvinud Eesti riigi teaduspreemia ja Punase risti III järgu teenetemärgi.

Professor Heidi-Ingrid Maaroos on lõpetanud Tartu Ülikooli arstiteaduskonna 1966. aastal arsti kutsega. Meditsiiniteaduste kandidaadikraadi kaitses ta 1971. aastal ning meditsiiniteaduste doktorikraadi aastal 1991.

Maaroos on olnud ka arstiteaduskonna residentuuri prodekaan ja Tartu Ülikooli nõukogu liige. Samuti on ta töötanud peremeditsiini arendusnõunikuna sotsiaalministeeriumis.

«Kohviõhtu toomel» algab 15. aprillil kell 17.15 Tartu Ülikooli ajaloo muuseumis. Üritus on tasuta ning soovijad võivad endale õdusamaks äraolemiseks valada kohvi.

Järgmine kohviõhtu tuleb 13. mail ja siis on külaliseks Malle Salupere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles