Juhtkoerahakatis Roosi käib koolis

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Temaga on turvaline liikuda, sest Roosi on rahulik,» kiitis kolme juhtkoera treeninud Maria Soonberg oma praegust õpilast.
«Temaga on turvaline liikuda, sest Roosi on rahulik,» kiitis kolme juhtkoera treeninud Maria Soonberg oma praegust õpilast. Foto: Margus Ansu

Tartu Postimehe vaatluskoer labradori retriiver Roosi on nüüd aasta ja viis kuud vana ning  sihtasutuse Juht- ja Abikoerte Kool treener Maria Soonberg õpetab teda linnas ringi käies pimeda inimese saatjaks. «Temaga on turvaline liikuda, sest Roosi on rahulik,» kiitis kolme juhtkoera treeninud Maria Soonberg oma praegust õpilast.

Roosi käib treeneriga linnas viis korda nädalas, iga käik kestab paar tundi. Järele on proovitud lift, buss ja kauplused, kus Roosi suudab isegi vorstileti ees vaoshoitult käituda. Erilise tähelepanu all on kõnniteede randid ja trepid, mille ees peab juhtkoerahakatis õppima seisma jääma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles