Visnapuu naaseb Rocki peatreeneri kohale

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kullamäe võib taas naasta palliplatsile. Esimesed märgid sellest tulid juba mõni nädal tagasi, kui Kullamäe osales Rocki korvpallimeeskonna kohtumises fännidega.
Gert Kullamäe võib taas naasta palliplatsile. Esimesed märgid sellest tulid juba mõni nädal tagasi, kui Kullamäe osales Rocki korvpallimeeskonna kohtumises fännidega. Foto: Erakogu

Rocki korvpallimeeskonna peatreeneriks saab uuest nädalast taas Indrek Visnapuu, kuna meeskond pole tänavu Gert Kullamäe juhtimisel täitnud ühtegi hooajaks seatud eesmärki.

«See otsus ei tulnud kergelt, aga paraku selline on elu,» kommenteeris korvpalliklubi juhtkonna sammu TÜ akadeemilise spordiklubi juhataja Andres Liinat.

Sisuliselt sündis peatreeneri vahetuse otsus kohe, kui oli selgeks saanud, et Rock tänavu Balti liiga poolfinaali ega finaali ei jõua, kuid pingete vältimiseks oodati ära eelmisel nädalal lõppenud koduliiga põhiturniir.

«Kaotus Pärnule oli muidugi ka väga valus, aga tegelikult eelmise nädala mängud enam meie otsust ei mõjutanud,» tunnistas Liinat. «Määravaks said ikkagi hooaja sees peetud mängud. Ei saanud me eurosarjas alagrupist edasi ega võidelnud me ennast ka Balti liigas poolfinaali.»

Midagi konkreetset meeskonna senisele peatreenerile Gert Kullamäele klubi juhtkonnal ette heita ei olnud. «Tööd on ju tehtud, aga tulemust ei ole,» kordas Liinat juba mõned nädalad tagasi meedias välja öeldud mõtet ning ei nõustunud kriitikaga, justkui napiks Kullamäel otsustavates mängudes treenerikogemust.

Visnapuu oli valmis

Audentese spordigümnaasiumi kuni 18-aastaste poiste võistkonna peatreenerina töötav Indrek Visnapuu ütles, et kuigi ettepanek tuli ootamatult, ei kaalunud ta seda kaua.

«Jah, see oli mõnes mõttes mulle üllatus, aga eks nii see treeneritel käibki. Kunagi ei tea, kust pakkumine võib tulla, seetõttu peab alati valmis olema,» lausus Visnapuu.

Visnapuu sõnul tahab ta Rocki mängu senisest kiiremaks ja agressiivsemaks muuta. «Kiire mäng on meiesuguse võistkonna ainuvõimalik tee,» lausus Visnapuu, kel tuleb nüüd Tallinnast tagasi Tartusse kolida. «Eks hooaeg on muidugi juba möödas ja imet enam ei tee, aga me püüame meistritiitli ikka Tartusse tuua.»

Visnapuu sõnul on leping sõlmitud siiski vaid selle hooaja lõpuni, kuid kui peatreeneri vahetus ennast õigustab, jääks ta suure tõenäosusega ka järgmiseks hooajaks Rocki tüüri juurde.

«Vähemalt nii on mulle mõista antud,» märkis Visnapuu.       

Kullamäe jäi sõnatuks

Siiani vägagi suhtlemisaldis Gert Kullamäe polnud nõus oma lahkumist pikalt kommenteerima. «Nii on,» oli Kullamäe lühike kommentaar.

Seetõttu pole ka teada, mis poolteist hooaega Rocki peatreeneri ametit pidanud ning Eesti ühest kuulsamast korvpallurist edasi saab. Kuluaarides on aga juba sahistatud, et Kullamäe plaanib mängijana taas väljakule joosta.

Kas see on Tartu või mõne muu linna meeskond, pole teada, kuid suure tõenäosusega Liinat legendaarset viskekätt konkurentide juurde ei lase.

«Ülikoolilinna meeskonna kolmepunktivisete protsent vajaks kindlasti parandamist,» andis Liinat väikese vihje, kuid ei olnud nõus rohkem midagi kinnitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles