Räpina aianduskooli lambitulistaja sai tingimisi karistuse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõenäoliselt katki lastud lamp Räpina aianduskoolis..
Tõenäoliselt katki lastud lamp Räpina aianduskoolis.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tartu maakohus mõistis endise Räpina aianduskooli õpetaja Rein Rätsepa (63) õigeks relvaga toime pandud avaliku korra raskes rikkumises süüteokoosseisu puudumise tõttu. Küll aga tunnistas kohus Rätsepa süüdi vägivallaga toime pandud avaliku korra rikkumises ning karistas teda 12 200-kroonise rahalise karistusega. Karistust ei pöörata täitmisele, kui süüdistatav ei pane kolmeaastase katseaja kestel toime uut tahtlikku kuritegu.


Kohus mõistis Rätsepa relvaga toime pandud avaliku korra rikkumise süüdistuses õigeks põhjusel, et süüdistatav kasutas kuritegu toime pannes küll relva, kuid antud kvalifikatsiooni süüteokoosseis eeldab ka relvaga ähvardamist. Seda süüteokoosseisu süüdistatava tegu ei täitnud, kinnitas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.



Menetluskuludena peab Rätsep tasuma 9525 krooni.



Süüdistuse järgi sooritas varem kriminaalkorras karistamata Rätsep mullu 29. veebruaril Räpina aianduskooli joonestamise klassi tagaruumis pneumopüstolist kaks tahtlikku lasku uksele kinnitatud postri pihta ning läbi avatud ukse klassiruumi kuplita laelambi elektripirni pihta.



Tagaruumis viibis laskude sooritamise ajal kaks aianduskooli õpilast ning klassiruumis kolm õpilast.



Tänase otsuse vaidlustamise soovist saavad menetlusosalised kohtule teatada hiljemalt 19. maiks. Kui otsus vaidlustatakse, teeb kohus motiveeritud tervikotsuse 25. maiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles