Haigla ehitustanner läheb kinni

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarjamõisa meditsiinilinnak 2015. aasta lõpul. Uus osa koosneb kolmest majast. Hoonele J on peale ehitatud korpused K ja L. Nende kõigi brutopind on ligikaudu 39 000 ruutmeetrit. Ehitusmaksumus koos käibemaksuga on 57,3 miljonit eurot, millest 32 miljonit tuleb Euroopa regionaalarengu fondist.
Maarjamõisa meditsiinilinnak 2015. aasta lõpul. Uus osa koosneb kolmest majast. Hoonele J on peale ehitatud korpused K ja L. Nende kõigi brutopind on ligikaudu 39 000 ruutmeetrit. Ehitusmaksumus koos käibemaksuga on 57,3 miljonit eurot, millest 32 miljonit tuleb Euroopa regionaalarengu fondist. Foto: OÜ AW2 Arhitektid ja OÜ ConArte

Täna suletakse Tartu Ülikooli kliinikumi meditsiinilinnaku teise etapi ehituse alustamiseks vajalik N. Lunini tänava poolne territoorium ehk ala, kus 2015. aasta lõpul paiknevad kolm uut hoonet.

Tulevane ehitustanner jääb ülikooli kliinikumi hoonete tagumiste tiibade vahele. Vaata skeemi!

Maarjamõisa meditsiinilinnaku projektijuht Toomas Kivastik ütles, et patsiente puudutab uus ehitustsükkel üsna vähe.

«Kliinikumi peasissepääs asub ju Puusepa tänaval, ehitus seda ei sega. Plaanilised patsiendid sisenevad majja ju just peauksest,» sõnas ta. «Ka erakorralise meditsiini osakonda sisenemist ehitus ei puuduta. On ainult üks nüanss.»

Toomas Kivastik osutas skeemil A- ja F-hoone kokkusaamise nurgas olevale sissepääsule, mida kasutavad need patsiendid, kellel on kliinikumi sees liikumisteed selged ning kas mugavam või otsem just sealt käia.

«See uks on tänasest suletud,» rõhutas Kivastik. «Kõigil tuleb kasutada peasissepääsu Puusepa tänaval.»

Ehitajapoolne projektijuht Tõnu Madissoon märkis, et ehituse ametlik alguspäev on 28. märts ning kõigepealt alustatakse lammutustöid. Eest tuleb koristada vana purskkaev ja vanad ventilatsioonikastid. «Kopa lööme maasse 8. aprillil,» sõnas ta.

Kivastik lisas, et N. Lunini tänava ääres asuvasse kliinikumipoolsesse parklasse ei saa tänasest enam autosid parkida.

Ta tuletas meelde, et teisel pool N. Lunini tänavat on just valminud lõviosa uuest parklast, kus praegu on juba 300 kohta. Enne seda on sealsamas avatud 193 kohta.

«Saabuval ehitusajal tuleb paraku ära kannatada see ebamugavus, et suur parkla asub meditsiinilinnaku taga Lunini tänaval ja maja sissepääs on Puusepa tänaval,» lausus Ki-vastik. «Neile, kel käia on raske, on Puusepa 8 peasissekäigu kõrval invaparkimiskohad ja kiired parkimiskohad, nagu need seal ikka on olnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles