Stardib noorte ettevõtluspäevakute sari

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võnnu keskkoolis saab täna alguse Tartu ärinõuandla juhitav Tartumaa koolinoorte ettevõtluspäevakute sari.

Ettevõtluspäevakute esimene järk «Idee starter!» korraldatakse neljas Tartumaa koolis. Ots tehakse lahti 25. märtsil Võnnu keskkoolis, järgmine koolitus on 28. märtsil Puhja gümnaasiumis. Kolmetunnisel koolituspäeval on noortel võimalus genereerida ägedaid projektiideid, leida meeskonnaliikmeid ja teha kava oma idee elluviimiseks.

Koolitusega tahetakse luua kõik eeldused, et noored võtaksid initsiatiivi ja vastutuse kohe millegi toredaga pihta hakata. Sarja teises järgus aprillis ja mais on noortel võimalus võtta osa motivatsioonikoolitusest ja lihvida ühisel esinemiskoolitusel oma projekti esitlemist.

Ettevõtluspäevakute sari lõpeb suurejoonelise projektide tunnustamise võistlusega «Ettevõtlik noor 2013», kuhu on oodatud oma elluviidud projektiideed esitlema kõik programmis osalevad Tartumaa koolinoored. Kogu projekti «Ettevõtlik noor Tartumaa» rahastatakse Euroopa Liidu sotsiaalfondi rahast Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu.

Tartu ärinõuandla on maakondlike arenduskeskuste võrgustikus noorte valdkonnas tegutsenud juba 2006. aastast. Nende aastatega on algatatud palju Tartumaa noorte ettevõtlikkust toetavaid tegevusi. Ärinõuandla korraldab noortele mitmeid suuri üritusi, nagu näiteks 19. veebruaril toimunud äriplaanide võistlus, novembris peetav VIII noortekonverents «Teed tulevikku – OKEI?!» ja detsembris tulev õpilasfirmade jõululaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles