Jõgeva uus lasteaed saab katuse alla

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
YIT ehitus obejektijuht Tarmo Karo, lasteaiaõpetaja Liisi Poom, abilinnapea Aare Olgo ja lasteaia direktor Mare Suviste uue hoone ehitusega tutvumas.
YIT ehitus obejektijuht Tarmo Karo, lasteaiaõpetaja Liisi Poom, abilinnapea Aare Olgo ja lasteaia direktor Mare Suviste uue hoone ehitusega tutvumas. Foto: Taivo Paeveer

Jõgevale kerkiva lasteaia Karikakar uue hoone ehitustööd on kulgenud graafikukohaselt: teisipäeval peetakse sarikapidu ning kaua oodatud maja peaks planeeritud tähtajaks, 15. augustiks, valmis saama.

Pooleteise aasta eest pidi algama Jõgeval Pae tänaval asuva lasteaia remont, kuid et ehitusekspertiis andis hoonele hävitava hinnangu, otsustati ehitada päris uus maja. Et aga projekteerimis- ja ehitushanked venisid oodatust pikemaks, jäid ajutiselt lasteaiast välja kolitud lapsed koolimajja antud asenduspinnale päris kauaks.

Jõgeva abilinnapea Aare Olgo sõnul on tänaseks valminud lasteaed Karikakar uue hoone ehituskonstruktsioonid ja sarikad. «See annab põhjuse teisipäeval pärg sarikatele üles seada ning kiire ja hea töö eest ehitajaid kiita,» märkis ta.

Lasteaiaõpetaja Liisi Poom avaldas lootust, et ka ülejäänud ehitustööd sujuvad plaanipäraselt. «Nii võime sügisel uude lasteaeda kolida.» Poomi sõnul tuli suurepärast projekti, mis arhitektuurikonkursil välja valiti, rahapuudusel kärpida. «Saame siiski uued ja valgusküllased ruumid.»

Piisavalt avarust jätkub tema hinnangul ka õuealale, kuhu paigaldatakse atraktiivsed ja turvalised mänguvahendid, millest Jõgeva lapsed on pikemat aega puudust tundnud. «Kõigest sellest tervikust kujuneb meeldiv mängu-ja õppimiskeskond.»

Kord nädalas leiavad Karikakra ehitusobjektil aset nõupidamised. Linnavalitsus kui tellija ja töödetegija aktsiaselts YIT Ehitus püüavad nii palju kui võimalik arvestada lasteaiatöötajate ettepanekutega. Pärast nõukogudeajal valminud laseteaiahoone lammutamist on Karikakra pere pidanud ajutiselt toime tulema kitsastes ja ebamugavates oludes Jõgeva ühisgümnaasiumis.

«Arvestade seda, soovime, et uus lasteaed tuleks tõeliselt nägus ja mitmekülgselt poiste ja tüdrukute arengut ja kooliküpseks saamist soosiv,» märkis Aare Olgo.

Koostöö edukat laabumist nii Jõgeva linnavalitsuse kui ka lasteaiaga kinnitas ka YIT Ehituse projektijuht Tarvi Taim. «Loodetavasti aitab uue lasteaia valmimine kaasa ka sellele, et senisest rohkem noori peresid jääb Jõgevale elama ja ehk kolib ka juurde. Meie linn on laste kasvatamiseks igati turvaline paik,» leidis lasteaiapedagoog Liisi Poom, kes on ka Jõgeva linnavolikogu liige.

Sügisel avatav lasteaed Karikakar on mõeldud kuuele rühmale ja kokku kuni 124 lapsele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles