Käärikul võistlesid tõsised suusahundid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval peeti Kääriku legendaarsel Kekkose suusarajal arvult viiendat võistlust Suusahundi tiitlile. Sõidu eripära ei seisneb selles, et võidab see, kes läbib kaheksa tunniga rohkem kilomeetreid. Üritusel löödi nii osalejate- kui ka distantsi rekord.

Külmal ja päikeselisel laupäevahommikul läks 14,4 kilomeetri pikkusele rohkete tõusude, laskumiste ja kurvidega rajale 78 suusasõpra, meeste seas ka seitse naist. Kaheksa tundi väldanud sõidu võitis Aimer Peensalu Harjumaalt, kel õnnestus kaheksa tunniga läbida 132,6 kilomeetrit. Saja kilomeetri piiri alistas kokku 37 suusatajat.

Teise koha sai Hannes Veide Tartust (129,6 km), kes juhtis sõitu neli esimest ringi. Kolmandana lõpetas Kaido Pesor Raplast (128,2 km). Kõigil viiel aastal võistelnud Eero Antons, kes sai Suusahundi tiitli 2010. aastal ning on kolmel korral võitnud teise koha, oli sel korral viies, läbides 124,2 kilomeetrit.

Naistest võitis ainsana 100 kilomeetrit sõitnud ehk seitse ringi läbinud tartlane Liis Veeroja. Tema täpne distants oli 100,8 kilomeetrit. Teiseks tuli võrulane Kaire Uiboleht (99,4 km), kolmandaks Aili Popp (94,4 km) Valgamaalt.

Rajaolud olid seekordsel võistlusel suurepärased, mis aitas rekordipüstitamisele kaasa. Mõne osaleja jaoks oli rada aga lausa liiga libe. Rahandusminister Jürgem Ligi tõdes esimese ringi järel, et tagumik on pidevalt maas. Avaringil kukkus ta lausa neli korda. Lõpuks sai Ligi aga hea 15. koha 113, 2 kilomeetriga.

Tuntud inimestest lõi võistlusel kaasa 2011. aastal ümber Eestimaa jooksnud tartlane Sander Hannus, kes sai 105,8 kilomeetriga 23. koha. Debüüdi Suusahundil tegi nimekas triatleet Priit Ailt, kes läbis seitse ringi ehk 100,8 kilomeetrit ja tulemuseks 29. koht. Kõigil viiel Suusahundil kaasa löönud näitleja Veikko Täär, kes varem on sõitnud ka üle 100 kilomeetri, piirdus tänavu 86,4 kilomeetriga ja tulemuseks 57. koht.

Noorim Suusahundil suusatanu oli üheksa aastane Rihard Viherpuu Tallinnast, kes sõitis koos varem kõigil Suusahuntidel osalenud isa Hannes Viherpuuga (44,2 km).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles