Firma püüab uppunud buldooserit päästa

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile õhtul vajus ERMi ehitustöödel traktor läbi jää ning uppus tiiki. Täna hakati tiiki veest tühjaks pumpama.
Eile õhtul vajus ERMi ehitustöödel traktor läbi jää ning uppus tiiki. Täna hakati tiiki veest tühjaks pumpama. Foto: Kristjan Teedema

Eile õhtupoolikul Tartus Raadil Eesti Rahva Muuseumi ehitusplatsil veega täidetud auku uppunud buldooserit püütakse kätte saada. Kuidas seda täpselt teha, vajab veel kaalumist, kinnitas ehituse peatöövõtja, Fund Ehituse juhatuse liige Anti Makson.

Täna pandi tööle pump ning veetase õnnetuskohas on tuntavalt alanenud. Kui eile paistis ligi 18 tonni kaaluvast Case traktorist üksnes katus ja korsten, siis täna päeval oli kabiin juba vee peal.

Miks buldooser sügavasse veega täidetud auku üldse sõitis ning kas traktoristi hoiatati, pole praegu veel teada, selgitas Makson. «Ilmselt ta ei näinud, et seal on jää,» oletas ta.

Maksoni kinnitusel õnnetus töödegraafikut kuidagi ei mõjuta ning muuseum saab kerkida plaanipäraselt. Buldooserit aga auku jätta ei saa. Kuidas täpsemalt see kätte saada, seda alles kaalutakse. «Peame leidma lahenduse,» lisas Makson.

Traktorit juhtinud mees tõsisemaid vigastusi ei saanud ning ta lubati täna haiglast välja, märkis Tartu Ülikooli Kliinikumi pressiesindaja Kristi Tael.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles