Maaülikool pääses oma põhivaldkondades ühe protsendi teadustippude hulka

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Maaülikool.
Eesti Maaülikool. Foto: Lauri Kulpsoo.

Teadusajakirjade andmebaasi Thomson Reuters Essential Science Indicators statistika järgi kuulub Eesti Maaülikool maailmas ühe protsendi enim viidatud teadusasutuste hulka taime- ja loomateaduse valdkonnas.

Maaülikooli rektor Mait Klaasseni sõnul on ühe protsendi tippude hulka jõudmine maailma mastaabis suur saavutus, kuna teadusmaastikul konkureeritakse tuhandete ülikoolidega. «Rahvusvaheliselt tsiteeritumate ülikoolide hulgas olemine on tunnustus – see näitab, et ka suhteliselt väikese riigi ning väikese ülikooli teadustöö tase on võrreldav maailma parimate ülikoolidega. Taime- ja loomateaduse kui maaülikooli fookusvaldkondade tsiteeritus näitab, et meie vastutusvaldkondi on maailmas väga vaja ning meie õppe- ja teadustöö kvaliteet on väga kõrge,» rääkis rektor.

«Tsiteeritavuse kõrval on teadustaseme tõestuseks teadlastele omistatavad uuringutoetused. Esimesena Eesti teadlastest omistati möödunud detsembris Eesti Maaülikooli professor Ülo Niinemetsale Euroopa tähtsaim 2,3 miljoni eurone tippteadlaste uuringutoetus taimede stressisignaalide uurimiseks,» lisas Klaassen.

Eesti Maaülikooli teadlased on viimase 13 aasta jooksul avaldanud enam kui 1860 teadusartiklit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles