YamYam osutus pettumuseks

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
YamYam – näiliselt tagasihoidliku hinna eest näiliselt peened road, mida on vähe ja mis on magedad.
YamYam – näiliselt tagasihoidliku hinna eest näiliselt peened road, mida on vähe ja mis on magedad. Foto: Sille Annuk

Käisin esmaspäeval Club Tallinna küljes vastavatud YamYami-nimelises kioskis, kust peaks saama kõhu täis tavaliselt restoranide menüüdes kohatavatest toitudest. Ja seda muidugi odavamalt.





Tellisin salati Mix Meat, Pekingi kana ja nuudlid selle juurde, kanavrapi grillaedviljadega ja YamYami burgeri. Teenindaja lubas, et toidu saab kätte 10–15 minuti pärast, ja kümne minuti pärast oligi kraam kenasti pakitud ja paberkotti pandud.

Arve tuli kokku 140 krooni ja kui mõelda toitude paljutõotavate nimede peale, võiks ju hinda igati heaks pidada. Kodus perega toite manustama asudes selgus aga, et nimed ei kanna paraku sisu välja.

Suhteliselt pirakas 25-kroonine YamYami burger täitis seitsmeaastasel poisil kõhu kenasti ära ja – võtsin ka ise prooviks ühe ampsu – maitses päris hästi. Võiks öelda, et värskem ja mõnusam kui levinud kiirtoidukettide burks. Kahjuks sellega kiitus päädib.

Mage värk

Esiteks oli toitu lihtsalt vähe. Pekingi kana (55 kr) karp oli suur, aga sellest ühes neljandikus oli kana ja teises neljandikus nuudleid. Lootsin menüüsse märgitud piprakaunalt, et kana on vürtsikas. Tegelikult ei tundnud vähemasti minu keel ainsatki jälge vürtsidest. Kaste oli lihtsalt magus.

Kõlab julmalt, aga vrapp (25 kr) ja salat (35 kr) olid magedad ja mul tekkis kahtlus, kas neis üldse mingeid maitseaineid on. Mina ei tea, kes on YamYami kokk, aga tuletaks talle meelde, et maitseained on ülalt kolmandal riiulil ja seda selleks, et neid kasutada.
Mis puutub salatisse (reklaami kohaselt sisaldas kana, krevette, liha ja muud head), siis ma ei teadnudki, et nii väikseid karpe toodetakse.

Sellise salati eest 35 krooni maksta on lihtsalt rahakoti vägistamine. Postimehe kohvikus pakutakse hommikuti salatit, mille nimi on lihtsalt salat, aga seda on rohkem, sellel on maitse ja see on mitu korda odavam.

Odav ei ole hea

Niisiis tundub endiselt kehtivat vana tarkus, et ei ole olemas odavaid ja häid asju – restoranis maksad rohkem, aga toitu on rohkem, see on maitsvam ja kokk teeb selle kallal kauem tööd.

Seista mingisuguse kioskileti taga ja oodata koos paari tunkedes selliga magedat ja väikest portsjonit on lihtsalt mõttetu. Samal ajal võiks ju rahulikult mõnes viisakas kohas toolil lösutada ja vaikselt nurru lüüa.
Tahaksin siiski südamest YamYami äriideesse uskuda. Võibolla on kõik alles uus ja vajab sissetöötamist. Võibolla suudavad nad tõepoolest pakkuda kiirtoidu hinnaga restoranikvaliteeti.

Ja kuna ma tahan uskuda, siis lähen varsti jälle proovima.
Ehk olid minu hinnangud ülekohtused ja sestap kutsun igaüht ikka oma maitsemeeltega järele proovima, mida Yam­Yam endast kujutab.

YamYam

(Narva mnt 27, Tartu)
Hinnatud kümnepallisüsteemis
• Miljöö 3
• Teenindus 8
• Toit 3
• Hind 3
Keskmine: 4,25

Toidukohtade paremik

Žen-Žen    7,75


Tokyo sushibaar     7,25


Cafe Truffe    7


Gläm     6,75


Istanbul     5,5


Kohtumaja kohvik     5


Black Pepper Grill     4,75

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles