Tammeka loodab jõuda uuele tasemele

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka jalgpalliklubi tutvustas eilsel pressikonverentsil algava hooaja eesmärke. Küsimustele vastasid peatreener Uwe Erkenbrecher (vasakult), klubi president Jane Afsar, võistkonna kapten Kristjan Tiirik ning poolkaitsja Siim Tenno.
Tammeka jalgpalliklubi tutvustas eilsel pressikonverentsil algava hooaja eesmärke. Küsimustele vastasid peatreener Uwe Erkenbrecher (vasakult), klubi president Jane Afsar, võistkonna kapten Kristjan Tiirik ning poolkaitsja Siim Tenno. Foto: Sille Annuk

Tammeka jalgpalliklubi esindusmeeskond loodab uue peatreeneri käe all näidata varasemast tehnilisemat jalgpalli ning astuda niimoodi laupäeval algaval hooajal meistriliigas mitu kohta kõrgemale.

Eilsel hooajaeelsel pressikonverentsil ütles Tammeka president Jane Afshar, et klubi on kahe hooaja vahelist aega väga aktiivselt kasutanud. Jaanuarist juhendab esindusmeeskonda kogenud sakslasest peatreener Uwe Erkenbrecher (58) ning meeskonna komplekteerimisel on proovitud mitut välismängijat.

Algava hooaja üks eesmärke on saavutada stabiilsus ning mängida paremini kui eelmisel aastal. «Eks me läheme samm-sammult. Esimene eesmärk on meistriliigasse püsima jäämine, aga mida parema koha saame, seda parem. Konkreetset kohta on raske öelda, aga arvan, et meil peitub selles meeskonnas üllatusi,» ütles Afshar.

Suur kogemuste pagas

Suurematele lootustele annab Afshari kinnitusel alust uus peatreener, kel on seljataga kolmekümneaastane treenerikarjäär.

«Meie väga suur trump on Uwe oma kogemuste pagasiga. Treeningute kvaliteet on meeletult kasvanud ja see annab meile suure eelise,» lausus Afshar. «Ta oskab minimaalsete vahenditega saavutada maksimaalse tulemuse.»

Peatreeneri kohale oli Afshari sõnul mitu kandidaati, kuid valikul sai määravaks Erkenbrecheri olemus ja visioon. «Tähtis on see, milline on inimese eesmärk. Kui eesmärk on ainult raha teenida, siis kindlasti on Eesti selleks vale koht. Uwe eesmärk on midagi üles ehitada ja meeskonnaga ka kuhugi jõuda,» märkis klubi president.

Uut peatreenerit kiitsid ka uuel hooajal meeskonna kaptenipaela kandev ründaja Kristjan Tiirik ja poolkaitsja Siim Tenno. «Senine mulje on kindlasti positiivne. Trennid on füüsiliselt tugevad ning see mängustiil, mida ta nõuab, meeldib meeskonnale. Ikka rohkem lühikesi sööte, mitte suvaline pallitagumine,» lausus Tenno.  

Tiiriku sõnul suhtub peatreener treeningutesse professionaalselt ning pole Eesti kehvadest ilmastikutingimustest hoolimata näidanud milleski rahulolematust. «See näitab tema professionaalsust, et ta pole lasknud ennast sellest segada,» lisas ta.

Vaid seitse nädalat Tam­­mekat treeninud Erken­­brecher ütles pressikonverentsil, et hooajaeelne aeg ja kontrollmängud on läinud hästi, kuid tõeline jalgpall alles algab.

«Minu jaoks on olnud algus raske. Uus maa ja uued tingimused. Lumel treenimine pole kerge. Aga mulle meeldib see meeskond. Need on väga head poisid ja mulle meeldib noortega töötada,» rääkis Er­­kenbrecher.

Tase alles selgub

Peatreeneri sõnul ei tea nad veel oma tegelikku taset, kuid pärast kahte esimest mängu ollakse tunduvalt targemad. Peale sel laupäeval Levadiaga ja tuleval nädalal Narva Transiga kohtumist tekib Tammekal kahenädalane mängupaus, mis on peatreeneri hinnangul väga hea. «Saame ennast analüüsida, lihvida kokkumängu ning tehnilisi oskusi,» sõnas Erken­­brecher.

Tammeka algava hooaja eelarve ulatub 260 000 euroni, mis on suurem kui eelmisel aastal. Afshari sõnul on nende pikaajaline toetaja Metec suurendanud oma panust ning toetajate ringis on tagasi ka Cramo. Praegu käivad aktiivselt veel peasponsori otsingud.

Algaval hooajal üritab Tammeka meelitada staadionile rohkem pealtvaatajaid. Klubi on töötanud välja perekaardisüsteemi, millega saavad kõik klubi liikmed kodumängudele tasuta. Eelmisel hooajal oli keskmine publiku arv 250 pealtvaatajat.

Tammeka esindusmeeskond lõpetas eelmise hooaja meistriliigas kümnendana ehk viimasena ning oleks pidanud kukkuma esiliigasse. Kuna aga FC Viljandi loobus meistriliiga kohast, jäi Tammeka meistriliigasse püsima.

Tammeka

Praegune koosseis

• Väravavahid: Kaido Koppel, Ats Kutter, Andrus Lukjanov

• Kaitsjad: Simo Tenno, Maido Pakk, Martin Hurt, Rauno Tutk, Marvin Prempeh, Ando Hausenberg, Martin Naggel

• Poolkaitsjad: Heiko Tamm, Jürgen Lorenz, Tauno Tekko, Preche Mboungou, Siim Ten­­no, Kaarel Torop, Silvio Philips, Andre Paju, Mikk Valtna

• Ründajad: Kristjan Tiirik, Martin Jõgi

• Peatreener: Uwe Erken­­brecher

Esimesed mängud

• Tallinna FC Levadia – JK Tammeka 2. märtsil Tallinnas

• Narva JK Trans – JK Tammeka 9. märtsil Narvas

• Tallinna FC Infonet – JK Tammeka 30. märtsil Tallinnas

• FC Kuressaare – JK Tammeka 6. aprillil Kuressaares

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles