Tervishoiukõrgkool läbis akrediteerimise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Tervishoiu Kõrgkool.
Tartu Tervishoiu Kõrgkool. Foto: Kristjan Teedema

21. veebruaril tegi Eesti Kõrghariduse Kvaliteediagentuuri hindamisnõukogu otsuse akrediteerida Tartu tervishoiukõrgkool seitsmeks aastaks. Akrediteerimise läbis sama edukalt ka Tallinna tervishoiukõrgkool.

Rahvusvaheline hindamiskomisjon tõstis esile mõlema kõrgkooli tõhusat juhtimist ning õppijate, vilistlaste ja tööandjate rahulolu. Kõrgelt hinnati täiendusõppe kursuste korraldamist ning panustamist ühiskonna arengusse laiemalt.

Tartu tervishoiukõrgkooli puhul tõi komisjon eriti esile kõrgkooli üld- ja personalijuhtimise.

Mõlemal kõrgkoolil soovitati suurendada inglise keeles pakutavate kursuste hulka, et kasvatada tudengite rahvusvahelist mobiilsust ja edendada võõrkeeleoskust.

«Institutsionaalsel akrediteerimisel hinnatakse, kas kõrgkooli kui terviku juhtimine on sihipärane ja toimimine tõhus,» ütles Eesti Kõrghariduse Kvaliteediagentuuri juhataja Heli Mattisen. «Samuti seda, kas ja kuidas kõrgkool arvestab ühiskonna ootustega ning mil moel tagab oma lõpetajate rahvusvahelise konkurentsivõime.»

Kõik Eesti kõrgkoolid peavad institutsionaalse akrediteerimise läbima kord seitsme aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles