Muuseum kutsub kodumaad pildistama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto 1912. aasta võistluselt. Mees ja naine söögilauas. Pilt kujutab endist aega Virumaa rannas.
Foto 1912. aasta võistluselt. Mees ja naine söögilauas. Pilt kujutab endist aega Virumaa rannas. Foto: Eesti Rahva Muuseum

Eesti Rahva Muuseum (ERM) kuulutas välja kodumaa piltide kogumise võistluse, kuhu oodatakse Eestimaal tänavu tehtud fotosid elust meie ümber – kohtadest, inimestest ja sündmustest, nii igapäevastest kui pidustest tegevustest. Kodumaa piltide kogumise võistlus kestab tuleva aasta 5. jaanuarini.

1912. aastal korraldati ERMis päevapiltide kogumise võistlus, et tollal veel vähe levinud fototehnika abil jäädvustada igapäevaelu Eesti eri paikades.

Eriti oodatud olid pildid rahvast tööl, pidudel, lõbutsemas ja igapäevatalitustel ning ülesvõtted isesugustest muistsetest talumajadest, lautadest, aitadest, taluhoonete sisseseadetest ja tervetest küladest.

Võistluse tulemusena täienes ERMi fotokogu väärtuslike materjalidega. Nüüdse võistlusega tähistatakse saja aasta möödumist esimesest võistlusest, eesmärgiks on  jääd­vustada Eesti elu sada aastat hiljem.

Võistlusele saadetud fotosid hinnatakse eri kategooriates.

Neid hindavad veebilehe külastajad ja viieliikmeline žürii, kuhu kuuluvad Tartu Postimehe vanemtoimetaja Vahur Kalmre, TV3 programmijuht Urmas E. Liiv, OÜ Fotobrigaad fotograaf Annika Haas, Eesti Rahva Muuseumi peavarahoidja Riina Reinvelt ja Eesti Rahva Muuseumi fotograaf Anu Ansu.

Võistluse peaauhind on 1000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles