Võrkpallurid alustavad veerandfinaalmänge

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu peatreener Andrei Ojamets
Tartu peatreener Andrei Ojamets Foto: Margus Ansu

Bigbank Tartu võrkpalliklubi mängib täna õhtul Schenkeri võrkpalliliigas esimese veerandfinaalmängu, kui Tartu Ülikooli spordihoones minnakse kokku TTÜ meeskonnaga.

Tartu võistkonna peatreeneri Andrei Ojametsa sõnul on algamas mängud, kus enam eksida ei tohi. «Need on ikkagi ellujäämismängud. Oleme mänginud tõusvas joones ja loodame, et meil jätkub närvi ja võidutahet,» ütles Ojamets eile lõuna ajal.

Peatreeneri kinnitusel on praegu rivis kümme meest ning see vähendab tema valikuvõimalusi. «Tempo vahetust mul ei ole. Mart Naaber kukkus eelmisel nädalal libedaga tänaval käe kipsi ja seetõttu on meie pink üsna lühike,» selgitas Ojamets.

Matemaatika ei loe

Kuigi Tartu pole sel hooajal TTÜd kordagi võitnud, ei pidanud peatreener seda siiski võimatuks ülesandeks.

«See, mis siiani on olnud, on kõik matemaatika ja nüüdseks ajalugu. Meie tegeleme spordiga, mitte ajalooga,» nentis detsembris Tartu meeskonda juhendama asunud Ojamets. Viimase mängu kaotas Tartu TTÜ-le geimidega 2:3.

«Fakt on see, et kerge favoriidi roll on TTÜ-l, aga nendel mängudel on teine iseloom ja kokkuvõttes on väga raske tulemust ennustada,» lausus Ojamets. Kuna vastasmeeskonnal on korralikud esimese tempo ründajad, tuleb peatreeneri sõnul edu saavutamiseks lüüa nii head servi, et esimese tempo rünnakut poleks võimalik kasutada.

Eesmärk final four

«Löö head servi ja siis läheb elu lihtsamaks nii blokis kui kaitses. See ongi meie esmane ülesanne,» lausus Ojamets. «Kui tahame mängida final four’is ja olla järgmisel nädalal telepildis, tuleb need mängud võita.»

Tartu tänane mäng algab ülikooli spordihoones kell 19.30, korduskohtumised on kavas nädalavahetusel. Konkurentsis on põhiturniiri kaheksa paremat meeskonda, kes jagati paremusjärjestuse järgi paaridesse.

Finaalturniirile 2.-3. märtsil Pärnus pääseb neli võistkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles