Ratastoolikasutajad tunnustavad Tartut uute busside eest

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus linnaliine teenindav buss. Illustreeriv foto.
Tartus linnaliine teenindav buss. Illustreeriv foto. Foto: Margus Ansu

Eesti Liikumispuudega Inimeste Liit nimetas aasta omavalitsuseks Tartu, kus ainsana Eestis on kõik linna ühistranspordis kasutatavad bussid madalapõhjalised.

Ettepaneku kodulinna tunnustamiseks tegid Tartu ratastoolikasutajad MTÜst Händikäpp ja Tartu Liikumispuudega Inimeste Ühing. «Kuna liikumisvabadus on meile nii oluline teema ja Tartu on suutnud linnaliinidele tuua kõik sellised bussid, mis on mugavad kasutada ka liikumispuudega inimestele, siis oli juhatuse otsus Tartu suhtes üksmeelne,» ütles Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu tegevjuht Auli Lõoke.

Tartu abilinnapea Raimond Tamm lisas pressiesindaja vahendusel, et Tartu kaasas ühistranspordi hanketingimuste aruteludesse erinevate sihtgruppide esindajad. Nii kattub pakutav ühistransporditeenus paremini sõitjate erinevate vajadustega.

Liikumispuudega inimeste tunnustuse ja aasta tegija tiitli pälvisid lisaks Tartu linnavalitsusele veel heategevuskrossi Tanel Leok ja sõbrad meeskond, ajakirjanik Tiina Kangro, poliitik  Mart Laar, vabatahtlik  Annika Ossipova, füsioterapeut Hille Maas, sõiduõpetaja Heiki Mäemuru, loodusteadlane Aleksei Turovski ja ettevõtja Tanel Joost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles