Linn hakkab Anne noortekeskust vuntsima

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne noortekeskus.
Anne noortekeskus. Foto: Sille Annuk / Postimees

Anne noortekeskus jäi eelmise aasta lõpus ilma kauaoodatud ja loodetud uuest majast, kuid vähemalt saab sel suvel halvas seisus endine lasteaia maja pisut paremaks.

Kui selgus, et uuest majast tuleb suu puhtaks pühkida, kinnitas Tartu linnavalitsus, et noortekeskuse vana maja hakatakse vähehaaval igal aastal remontima ning sel suvel tehaksegi algust.

Kõige suurem töö on küttesüsteemi uuendamine, milleks on selle aasta linnaeelarves eraldatud 83 000 eurot. Linnavalitsuse ehitusteenistuse vanemspetsialist Harles Link rääkis, et projekt peaks valmima lähinädalatel, siis saab edasi liikuda ehitusloa hankimise ja hanke juurde.

Lingi sõnul on plaanis välja vahetada kogu küttesüsteem: soojasõlm, kõik torud, magistraalid, püstikud ning radiaatorid.

See on kogu maja hõlmav suur töö, mis võib kesta umbes kolm kuud, ning planeeritud on see just suvekuudeks, kui noortekeskuses on kõige vähem rahvast liikumas.

Uued aknad

Kavas on asendada ka maja ühe külje aknad. Link ütles, et osa aknaid sai vahetatud mõni aasta tagasi, kuid suurem osa on pärit veel vene ajast.

Praegu on plaanis uued aknad, 40–50, panna Uue tänava poolsele fassaadile, et maja vähemalt ühelt poolt veidi viisakam välja näeks. Kõiki aknaid rahapuuduse tõttu vahetada ei saa.

Akende vahetamine võiks samuti jääda suvekuudele. Selle töö rahastamiseks otsustas linnavalitsus esitada projekti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele. Akendevahetuse kogumaksumus on 37 700 eurot, millest Tartu linn on valmis omafinantseeringuna maksma kuni 5744 eurot.

Kui sihtasutuselt toetust ei saada, jääb see töö tänavu ära.

Valitakse uut juhti

Praegu on veel käimas konkurss Anne noortekeskuse uue direktori leidmiseks jaanuaris ametist lahkunud Ahto Külveti asemele.

Linna kultuuriosakonna juhataja Marianne Menning rääkis, et äsja lõppesid intervjuud nelja kandidaadiga ning sõelale jäi neist kolm. Sobivaima väljavalimiseks tuleb veel teine voor.

Menningu sõnul loodetakse uue juhiga leping sõlmida märtsi alguseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles