Kohus määras salakaubavedajale trahvi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salakaup. Illustreeriv foto.
Salakaup. Illustreeriv foto. Foto: AFP / Scanpix

Tartu maakohus tunnistas Läti kodaniku Normunds Karklinši süüdi salakaubaveos ja mõistis talle 768 euro suuruse rahalise karistuse. Mees jäi mullu märtsis Eesti-Vene piiril vahele ebaseadusliku sigaretiveoga.

Kuna kriminaalasi lahenes lühimenetluses, vähendati mõistetud karistust kriminaalmenetluse seadustiku alusel ühe kolmandiku võrra ja Karklinš peab kandma 512 euro suuruse rahalise karistuse, kinnitas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Karistusest on kantud juba 100 eurot, mille süüdistatav maksis riigi tuludesse tema kinnipidamise asemel võimaliku karistusena. Menetluskulude katteks peab Karklinš tasuma 432 eurot.

Eelmise aasta 2. märtsil liikus Normunds Karklinš sõidukiga Venemaalt Eestisse. Tollikontrolli käigus ei soovinud ta midagi deklareerida, märkis Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Sirle Melk. Et aga mees on varemgi üritanud lubatust rohkem Venemaa maksumärkidega tubakatooteid Eestisse tuua ning teda on selle eest ka kohtulikult karistatud, vaatasid tollitöötajad tema auto põhjalikult üle.

Nii leidsidki maksu- ja tolliameti töötajad armatuurlaua ja sõiduki salongi suunduvatest õhutorudest kokku 520 Venemaa maksumärkidega sigaretti, mis olid peidetud sokkidesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles