Kiigemetsa kooli õpilased saabusid eriolümpialt kirkate medalitega

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult Gabriel Väli (Porkuni kool), Moonika Raag (Kiigemetsa kool), Kaie Naartis (Porkuni kool) ja Danel Pärtelpoeg (Kiigemetsa Kool).
Vasakult Gabriel Väli (Porkuni kool), Moonika Raag (Kiigemetsa kool), Kaie Naartis (Porkuni kool) ja Danel Pärtelpoeg (Kiigemetsa Kool). Foto: Evelyn Himma

Lõuna-Koreas Pyeongchangi linnas tulevad 2018. aasta taliolümpiamängud. Tänavu peeti selles paigas aga eriolümpia talimänge, kus Jõgeva vallas Siimustis asuva Kiigemetsa kooli õpilased Moonika Raag ja Danel Pärtelpoeg võitsid murdmaasuusatamiseks kaks individuaalset ja ühe võistkondliku medali.

Moonika Raag võitis kuldmedali 500 meetri ja hõbemedali ühe kilomeetri distantsil. Danel suusatas kulla vääriliselt viie kilomeetri pikkusel distantsil. 2,5 kilomeetri pikkusel vahemaal võisteldes oli aga saavutuseks pronksmedal.

Kiigemetsa kooli neiu ja noormees kuulusid Koos Porkuni kooli õpilaste Kaie Naaritsa ja Gabriel Valliga ka kuldmedali saavutanud teatevõistkonda, milles iga võistleja läbis ühe kilomeetri. Tugevamateks konkurentideks olid Eesti sportlastele, Venemaa, Norra, Soome ja Rootsi suusatajad.

Eriolümpia talimänge korraldatakse iga kahe aasta järel. Sportlikku mõõduvõtmist sinna pääsemiseks aga pole. Eestist soovis Lõuna-Koreasse võistlema minna märkimisväärselt palju sportlasi, seega komplekteeriti esindus loosi teel.

«Õnn naeratas Kiigemetsa koolile. Kutsusime kaasa noored ka Porkuni koolist,» ütles Kiigemetsa kooli direktor Urmas Paju, kes oli Eesti delegatsiooni juht eriolümpia talimängudel. Tema sõnul võistles Pyeongchangis 3500 sportlast saja kahekümnest riigist.

Võistlusaladeks olid murdmaasuusatamine, räätsajooks, slaalom, lumelauasõit, iluuisutamine ja põrandahoki. «Moonika ja Danel on julged ja sportlikud noored, mistõttu võib nende medalisaaki pidada üsna ootuspäraseks,» leidis Paju.

Noored talusid vapralt ka reisi. Ainuüksi lennureis Amesterdamist Söuli vältas 11 tundi.

Direktori sõnul said õpilased spordisündmusel ülevaate sellestki, kui kirev on maailma rahvaste pere. Mitmegi maa sportlastega ka suheldi ning vahetati meeneid.

Raagile ja Pärtelpojale polnud aga eriolümpia Lõuna-Koreas sugugi esimene rahvusvaheline võistlus. Möödunud aastal osaleti edukalt lauatennisevõistlustel Sloveenias.

Kiigemetsa koolis korraldati Raagi ja Pärtelpoja auks ka olümpiasangarite tunnustamistseremoonia, kus medalivõitjaid kanti kätel. Noori sportlasi tulid tervitama inimesed nende kodupaikadest, Jõgeva maavalitsuse esindajad ning Jõgevamaa Spordiliit Kalju juhataja Uno Valdmets.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles