Seli jäi Tasku ehitajale 20 miljonit võlgu

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtute raamatupidamiskeskus otsustas üürida endale uued ruumid reformierakondlase Neinar Seli firmale kuuluvas Tartu Tasku keskuses.
Kohtute raamatupidamiskeskus otsustas üürida endale uued ruumid reformierakondlase Neinar Seli firmale kuuluvas Tartu Tasku keskuses. Foto: Margus Ansu / Postimees

Et pääseda 20 miljoni krooni maksmisest, vahetas Neinar Selile kuulunud OÜ Estiko Ehitus märtsi keskel omanikku ja nime, Tasku ehitaja YIT Ehitus esitas see­peale pankrotiavalduse.

Eelmisel nädalal algatas Tartu maakohus AS YIT Ehituse avalduse alusel pankrotimenetluse OÜ REK Ehituse suhtes, mille taga on Estiko kontserni kuulunud OÜ Estiko Ehitus, kirjutab Eesti Ekspress.

Märtsi keskel aga vahetati välja nii Estiko Ehituse nimi kui ka juhataja, aga ka omanik, kelleks sai Tartu suurärimees Neinar Seli vana tuttav Tiit Matjus.

YIT ja Estiko Ehitus vaidlesid Tasku ehitamise eest maksmata jäänud 40 miljoni krooni pärast juba eelmise aasta sügisel, jaanuariks tasus Estiko Ehitus poole võlast, kuid teine osa on siiani tasumata.

YIT Ehituse teatel algatasid nad pankrotimenetluse, kuna märtsis võõrandas Estiko töövõtjat informeerimata endale kuuluva OÜ REK Ehituse eraisikule, andes nii signaali, et tellija ei kavatse oma võlga tasuda ning Estiko soovib end OÜ REK Ehituse rahalistest küsimustest distantseerida.

Tasku: maksame tehtud töö eest

«Tänaseks oleme üle 95 protsendi ehituse maksumusest ehitajale tasunud - peale vigade parandamist ja dokumentatsiooni üleandmist laekub arusaadavalt ka viimane 5 protsenti - tellija maksab ikka tehtud mitte tegemata töö eest,» teatas Tasku kaubanduskeskuse esindaja Ain Tammvere pressiesindaja vahendusel Postimees.ee'le.

Tema sõnul on YIT Ehituse käitumine vastutustundetu. «Selle asemel, et vabandada ning ehitusvead parandada ja dokumentatsioon üle anda on ehitaja asunud meid kui tellijat ähvardama,» lisas ta. Tammvere kinnitusel on kahepoolsete aktidega ehitusvead fikseeritud nii novembris, detsembris kui jaanuaris.

Lisaks on ettevõte korduvalt andnud YIT Ehitusele uusi tähtaegu vigade parandamiseks, kuid midagi pole muutunud. Kuna YIT on jätnud asjad lõpetamata, on Tasku sunnitud tegema täiendavaid lisakulutusi ja tellima remonditöid teistelt ehitajatelt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles