Tartu suusamaraton toimub täies mahus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu teatemaratoni start Otepääl.
Tartu teatemaratoni start Otepääl. Foto: Sille Annuk / Postimees

Täna peeti 42. Tartu suusamaratoni korralduskomitee viimane üldkoosolek, kus räägiti üle maratoni korralduse peamised punktid ja võeti vastu otsus, et valmisolek Tartu maratoni korralduseks on olemas ning üritus toimub vastavalt väljakuulutatud programmile täies ulatuses, annab teada maratoni pressitalitus.

Tänase seisuga on maratonile registreerunud juba 8432 suusatajat, kellest 6477 läheb 63 km võistlusdistantsile, 31 km pikkuse poolmaratoni plaanib läbida 1955 inimest. Esindatud on suusatajad 30 riigist. 

Kuna osalejate arv on suur, siis kutsuvad korraldajad kõiki üles saabuma kohale varakult ja arvestama liikluspiirangutega. 

Võistluste direktor Indrek Kelk paneb osalejatele südamele, et liikluspiirangutesse suhtutaks mõistvalt: „Korraldajad annavad endast maksimumi, et osalejatel oleks liiklemine stardi- ja finišialas ja neid ühendavatel teedel võimalikult rahulik. Eelkõige puudutab see stardi- ja finišialas parkimist, kus iga osavõtja autole kindlasti parkimiskohta ei ole. Seetõttu soovitame transpordi valikul käituda ratsionaalselt ning võimalusel vältida autoga starti tulekut. Kõige stressivabam on tellida seltskonna peale oma buss või liigelda maratoni eribussidega, mis viivad inimese otse starti ning liiguvad finišialast ka stardipaikadesse tagasi,“ rääkis Kelk.

Korraldajad kutsuvad kõiki üles rahulikule meelele, eriti stardis ja finišis. Tuleb kindlasti arvestada, et rahulikus ja mõõdukas tempos liikumine on kokkuvõttes ajasäästlikum ja ohutum kui hakata koheselt tagant ettepoole püüdlema. Kui näete rajal hädasolijat, kes vajab arstiabi, siis on kõige kindlam ja kiirem helistada hädaabi numbril 112, kust edastatakse appikutse lähimale meditsiinibrigaadile.

Eilne avatud raja sõitude päev näitas, et lumeolud Otepääl on head, mis tähendab, et lumepuuduse üle seekord muretsema ei pea. Seda kinnitab ka EMHI ilmaprognoos, mis lubab nädala jooksul jahenevat ja suusatamiseks ideaalset ilma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles