Selgusid kollaste akende kohad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suve alguses kerkivad Tartumaa nelja kohta ja ülikoolilinna suured kollased aknad, mis juhivad tähelepanu avastamist väärt paigale.

Tartumaalt esitati ideevooru 19 objekti. Kollased aknad paigaldatakse Alatskivi lossi juurde, Nõo vallas Elva puhkepiirkonnas kas Tõraveres asuva observatooriumi juurde või Elva jõe äärde, Saadjärve äärde Jääaja keskuse lähedale ja Järvselja ürgmetsa.

Tartu kollane aken tuleb Raekoja platsi ja Emajõe vahelisele alale Kaarsilla lähedusse.

Ajakirja National Geographic värvides aknad pannakse Lõuna-Eesti põnevatesse kohtadesse Lõuna-Eesti Leaderi viie tegevusrühma rahvusvahelise projekti «Elu kahe maailma piiril» raames.

Tartu-, Võru-, Põlva- ja Valgamaa akende asukohad valis ettepanekute hulgast välja Lõuna-Eesti üldkomisjon, kuhu kuulusid Leaderi programmi tegevusrühmade esindajad, kohalikud turismiarendajad ning National Geographicu, Lõuna-Eesti Turismi, PRIA, Eesti Maaturismi ja EASi esindajad.

Täna valib komisjon Jõgeva- ja Viljandimaa kollaste akende kohad.

Eestimaa avastamist väärt paikadele tähelepanu juhtivad ligi kuue meetri kõrgused National Geographicu värvides aknad peaksid paigas olema 1. juuniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles