Tartu Ülikool müüb Küütri tänava maja

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silt Küütri 2 maja sissepääsu kohal.
Silt Küütri 2 maja sissepääsu kohal. Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikool kolib töötajad kesklinna majadest peahoonesse kokku ning ootab nüüd ostjatelt Küütri ja Ülikooli tänava nurgal asuva rõduga maja hinnapakku­misi.

Ülikooli kantsler Andres Liinat rääkis, et maja on müügis alates mullusest oktoobrist. Mitteametlikke läbirääkimisi peeti võimalike ostjatega juba siis, kui inglise filoloogid kolisid möödunud aasta keskpaigas Jakobi 2 õppehoonesse.

Aega on

Liinati kinnitusel on võimalike huviliste ring juba üsna suur. Hoone müümiseks on ülikool kasutanud maaklerite ja kinnisvaraportaalide abi ning pöördunud ka otse võimalike ostjate poole. «Ostuhuvilisi on, kuid enne otsustavate valikute tegemist ei ole võimalik neid avaldada. Eelistame kiirustamisele paremat hinda,» sedastas kantsler.

Liinat märkis, et ülikool ootab hinnapakkumisi, mis poleks väiksemad kui 900 000 eurot. Maja müügist saadava tulu plaanib ülikool suunata uute õppe- ja teadushoonete arendusse.

Küütri 2 majas asusid seni inglise filoloogia osakond, õppeosakond ja kantsleri tööruumid. Kantsleri sõnul on soov saada töö- ja õpperuumideks funktsionaalsemad ja säästlikumad ruumid. Seetõttu kolivadki õppeosakond ja kantselei Küütri 2-st peahoonesse veel käesoleva aasta esimesel poolel.

Rentnikud jäävad

«Juhul kui müük toimub enne seda, on võimalik, et mõneks kuuks jäävad üksused hoonesse üürnikuks,» selgitas Liinat. Maja soklikorrusel tegutseb Y-galerii, mis jääb sinna rentnikuks ka pärast müüki.

Küütri 2 nurgakrundil asuv maja valmis 18. sajandi lõpukümnendil ning on esialgu ehitatud elamuks. Nii ruumid kui ka maja fassaad on restaureeritud viimase kümne aasta jooksul. Fassaadil torkavad aga silma mitmed ulatuslikud krohvikahjustused.

Küsimusele, kas hoones on plaanis enne müüki remonti teha, vastas kantsler eitavalt, lisades, et teha tuleks vaid mõned avariitööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles