Miks uurib linn jalgratturite liikumist?

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
jalgratturid
jalgratturid Foto: SCANPIX

Miks kulutab Tartu 2000 eurot uurimaks mobiilpositsioneerimise põhimõttel jalgratturite liikumist? Linn andis selle raha reservfondist, et osaleda projektis Euro­pean Cycling Challenge.

Raimond tamm
Tartu abi­linnapea

Inimestel on võimalik selles uuringus osalemiseks vabatahtlikult liituda. Osalemiseks peab olema jalgratas ja nutitelefon ning peab end kodulehel registreerima. Kampaanias kogutakse rattakilomeetreid.

See kampaania on üks võimalus rattaga liikumisele tähelepanu tõmmata. Selle tulemusena selguvad trajektoorid, millel enim rattaga liigutakse.

Summa ei ole väike. Kui palju peaks olema osalejaid, et kulutus end õigustaks?

Summa ei ole kindlasti väike. Ei taha ühtegi arvu ennustada, osalejaid loodetavasti on. Me oleme teinud ratturite liikumise loendusi n-ö käsitsi. Tänu sellele projektile peaks tulema väga täpne ülevaade, millisel marsruudil liigutakse.

Kas kogutavad andmed on isikustatud?

Isikustatud infot ei saa.

Seega ei saa infot laadis, kes sõitis, miks ja kuhu?

Ei.

Kuid kui osalejaid on näiteks ainult 20, kas siis on raha raisus?

Oleme veendunud, et suudame kaasata rohkem inimesi.

Jüri Kõre
Tartu abi­linnapea

Küsida võib ka nii, miks me selle suhteliselt lihtsa programmi kasutamise õiguse ostame, kui võiksime lasta selle ise luua ja pärast müüa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles