Graatsiad saabuvad suurvõistlusele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeva õhtul andsid Annelinna spordimajas oma kavale lihvi VK Janika JuniorTeami neiud.
Esmaspäeva õhtul andsid Annelinna spordimajas oma kavale lihvi VK Janika JuniorTeami neiud. Foto: Kristjan Teedema

Võimlemisklubi Janika eestvedaja Janika Mölder möönis, et pärast nädalavahetust on ta juuksed küll vist hallid. Niivõrd palju tööd on iluvõimlemise maailmakarikaetapi ja traditsioonilise Miss Valentine’i korraldamisega.

Spetsiaalselt tänavuseks aastaks disainitud medalikomplektid olid võimlemisklubi kontoris kohal juba eelmisel nädalal ning sealsamas ootasid lahtirullimist Saksamaalt laenatud vaibad. Nüüdseks on korraldatud ka osalejate transport ja logistika.

Seekord kestab suur võimlemisüritus neli päeva, neljapäevast pühapäevani. Esimesed külalised saabusid teisipäeval. Et esimestena tulevad ikka kaugemad külalised, on praeguseks kohal Austraalia esindajad, kes võistlevad nii maailmakarikaetapil kui Miss Valen­­tine’il.

Mehhikost saabub ülikoolilinna üks riistvõimlemishuviline, kes jälgib võistluse korraldust, et organiseerida oma riigis samasugune üritus.

Fännid Ameerikast on avaldanud soovi, et korraldajad saadaksid neile võistluse sümbolitega särke.

Konkurentsirohke etapp

Mölder arvas, et kuna pärast suviseid olümpiamänge lõpetas mitu kuulsust karjääri ning iluvõimlemismaailm on täitunud uute noorte talentidega, kes valmistuvad juba Rio de Janeiro olümpiaks, siis võib Tartus esimest korda näha sportlasi, kes moodustavad uue koorekihi.

Pärast olümpiat on muutunud ka võistlusmäärused.

Uued kavad on tantsulisemad ja võimlejatelt nõutakse rohkem vahenditööd. Rahvusvahelise Võimlemisföderatsiooni (FIG) poolt on maailmakarikaetapi peakohtunik bulgaarlanna Maria Gigova, iluvõimlemise mitmekordne maailmameister.

Maailmakarikaetapil võib üht riiki esindada kuni kaks võimlejat. Eestit esindab mullune Eesti meister Viktoria Bogdanova. Korraldajamaa saab väljaspool võistlusarvestust lisada veel kolm võimlejat.

Esimese stardinumbri all teeb oma esimese täiskasvanute võistluse kaasa viimasel ajal Moskvas harjutanud Carmel Kallemaa. «Ütlesin talle ka, et ükskõik kuidas läheb, aga siis on kogemus olemas,» sõnas noore sportlase ema ja treener Mölder.

Miss Valentine’il on programmis iluvõimlemise juunioride ja meistriklassi üksikalade võistlus ning juunioriklassi rühmakavad viie rõngaga. Rühmvõimlemises astuvad võistlustulle laste-, noorte-, juuniori- ja meistriklassi rühmad.

Nimekaim osaleja on eelmise aasta meistriklassi maailmameister, rühm Madonna Venemaalt, kuid kodupublikule pakuvad kindlasti elamusi nädala eest Budapesti maailmakarikalt hõbemedaliga naasnud Sunshine’i tüdrukud ja teisedki maailma tipprühmad.

Tulevikuriik Jaapan

Esimesed võistlusristsed saavad siin jaapanlased. «Kujutan ette, et nende täpsuse juures tõusevad nad kunagi veel kõrgele,» prognoosis Janika Mölder ja avaldas lootust, et riigis entusiastlikke tegijaid jaguks.

Pühapäevaõhtusel galakontserdil esinevad teiste seas näiteks Londoni olümpiapronks Ljubov Tšarkašina Valgevenest ja olümpia neljas Alija Garajeva Aserbaidžaanist.

Neljapäevast pühapäevani

 Annelinna spordimajas (Ihaste tee 7).

• Neljapäeval kell 10–12.45 Miss Valentine’i juunioride individuaalvõistlus (rõngas ja pall), kell 13–14 Miss Valentine’i juunioride rühmakavade esimene ring, kell 14–17 Miss Valentine’i seenioride individuaalvõistlus (rõngas ja pall).

• Reedel kell 12–14.45 Miss Valentine’i juunioride individuaalvõistlus (lint ja kurikas), kell 15–17 Miss Valentine’i juunioride rühmakavade teine ring, kell 19 maailmakarikaetapp iluvõimlemises (rõngas ja pall).

• Laupäeval kell 12–14.15 Miss Valentine’i seenioride individuaalvõistlus (lint ja kurikas), kell 17 maailmakarikaetapp iluvõimlemises (kurikas ja lint).

• Pühapäeval kell 12 Miss Valentine’i juunioride rühmade finaalid, kell 15–18 maailmakarikaetapi finaalid, kell 18 galaõhtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles