YIT peab Tasku ehitusvead parandama juuni keskpaigaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasku.
Tasku. Foto: Margus Ansu

Meelelahutus- ja kaubanduskeskus Tasku annab YIT Ehitusele 15. juunini aega ehitusvigade likvideerimiseks ja dokumentide üleandmiseks.

Tasku esindaja Ain Tammvere sõnul pole suurte ehitusprojektide raames ilmnevad pisivead erandlikud. «Erandlik on aga nende vigade parandamisega viivitamine, kuna keskuse valmimisest on möödunud juba kaheksa kuud,» märkis Tammvere.

«Oleme koos ehitaja ja ekspertidega puudujäägid fikseerinud ning ootame ehitajalt 15. juuniks nende likvideerimist,» ütles Tammvere.

«Jutt käib suhteliselt väikestest ja keskuse külastajale ehk märkamatutest, kuid meile põhimõttelisest asjadest - mõningatest häiretest elektrisüsteemis, osast torustikust ja veel mõnedest detailidest, sealhulgas projektijuhtimisele eraldatud vahendite kasutamisest,» lausus Tammvere.

Tema sõnul on tellija tasunud peatöövõtjale enamiku projekti rahast ehk üle 95 protsendi. Lõplik arveldus tehakse ja kasumiosa tasutakse pärast vigade parandamist.

Tasku kaubanduskeskuse esindajad on koos peatöövõtjaga YIT Ehitus koostanud akti ja fikseerinud 20 erinevat puudujääki ehitustöös.

Tasku kaubanduskeskuse ehitust korraldasid võrdsetes osades tellija esindajana REK Ehitus ning YIT Ehitus. YIT Ehitusele oli lepingu järgi ette nähtud 7,5 protsendi suurune ehitusjuhtimise tasu.

28. augustil 2008 Tartus avatud Tasku moe- ja vabaajakeskuses on 42 000-ruutmeetrisel pinnal 40 poodi ja teenindusasutust, viie saaliga kinokeskus, viis toitlustuskohta, kontoripinnad, Dorpat hotell, spaa ja konverentsikeskus, bussijaam ning parkimismaja 500-le autole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles