Moelavadelt kasvas välja tants

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Galerii moe- ja tantsukooli neiud on vogue-stiiliga tuttavad alles üsna lühikest aega, eelmisest suvelaagrist.
Galerii moe- ja tantsukooli neiud on vogue-stiiliga tuttavad alles üsna lühikest aega, eelmisest suvelaagrist. Foto: Sille Annuk

Märtsi keskel tulevad Tartusse võistlema kümned noored tänavatantsijad mitmest riigist, nende südame on võitnud Eestis alles üsna tundmatu tantsustiil vogue.

Maailma mõistes on vogue juba vana asi, see tekkis USAs 1980. aastatel. Eestisse jõudis see aga JJStreeti tantsukooli õpetajate kaudu 2008. aastal ning õpetatud on seda seal juba paar aastat. Joel Juht JJStreetist rääkis, et praegu on meil ehk kümmekond tantsijat, kes on selle tänavatantsu omaks võtnud ning juba vilunud.

Juhi sõnul on vogue’i Eestisse jõudnud osa naiselik ja ilus ning seetõttu meeldibki see eelkõige naistele. Tantsustiilil on ka oma rämedam ja inetum pool, kuid meil seda veel ei harrastata. Alguse sai vogue moeajakirja Vogue modellide jäljendamisest ning kasvas edasi samanimeliseks tantsuks.

Juht rääkis, et mitmelt Eesti võistluselt, nagu sügisene Baltic Session, on vogue juba läbi käinud, kuid niisugust suurt vogue ball’i ei ole meil veel olnud.

Ilus pilt

Europe Celestial Vogue Balli nime kandvat üritust korraldab Tartus Galerii tantsu- ja moekool. Direktor Jelena Frunze rääkis, et nende neiud tutvusid stiiliga suvises tantsulaagris ja see võitis kohe kõigi südamed. Sügisel käidi ka Venemaal vaatamas, kuidas seal niisugust üritust korraldatakse.

«See on väga ilus vaadata. Tüdrukud on kõrgetel kontsadel, nad on ilusti riides, soengutega. Nad näitavad seal iseennast,» soovitas Frunze üritust vaatama tulla neilgi, kes muidu on tänavatantsust kaugel.

Frunze sõnul on praegu lisaks meie tantsijatele oodata külalisi nii Venemaalt, Valgevenest kui Ukrainast, võibolla Soomestki. Registreerumine alles käib. «See Euroopa ball kisub meil väga ida poole, aga see on esimene kord, kusagilt tuleb ju alustada,» muigas Frunze.

Toob uudistajaid

Kohtunikeks on peale Joel Juhi maailmast tuntud nimed Smetana Ninja Bonchinche, Maria Ninja ja Lasseindra Ninja. «Nad on kogenud ja kuulsad,» kinnitas Frunze.

Kohtunikud ka esinevad ja juhendavad esimese päeva töötubasid ning Frunze sõnul korraldatakse õhtusi koosviibimisi nii, et ka algajatel tantsijatel on võimalik nendega lähemalt jutule saada.

Frunze rääkis, et kui esimesel korral läheb kõik hästi ja plaanipäraselt, on lootust, et üritus korraldatakse järgmiselgi aastal. Siis saab ehk juba linnalt toetust küsida, praegu tehakse kõike oma raha eest. Nimelt on see direktori arvates üritus, mis toob turiste ja aitab väliskülalistele meie kodulinna näidata.

Europe Celestial Vogue Ball

• Rahvusvaheline tantsuvõistlus.

• 16. ja 17. märtsil Tartus.

• Esimesel päeval on kavas töötoad Fitlife’i spordiklubis, teisel päeval võistlused ööklubis Illusion.

• Täpsemat teavet leiab internetist www.galeriidance.ee ning Face­bookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles