Lõuna prefektuuri piirivalvurid on Võrumaal tabanud kokku 28 illegaali

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalvurid patrullimas. Pilt on illustratiivne.
Piirivalvurid patrullimas. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Pühapäeva vältel pidasid Lõuna prefektuuri piirivalvurid Võrumaal kinni 28 illegaali, kes olid ebaseaduslikult riiki sisenenud. Tegu on seni suurima tabatud illegaalide hulgaga Eesti riigi poolt hallataval välispiiril.

Kinnipeetute hulka kuulus 27 meest ning üks naine. Seitsme kinnipeetu dokumendid andsid kinnitust, et tegu on Vietnami kodanikega, ülejäänute kodakondsus on veel selgitamisel.

Ebaseaduslikult riigis viibinud isikute tabamiseks läbiviidav operatsioon algas pühapäeva hommikul, kui piirivalvurid tuvastasid Võrumaal jäljerajad, mis viitasid ebaseaduslikule piiriületusele.

Päeva vältel tabati Võrumaal mitmeid gruppe, millest suurima moodustasid üheskoos liikunud 12 isikut, kel puudus seaduslik alus riigis viibimiseks. Kaasabi illegaalide tabamisel pakkusid ka kohalikud elanikud, kes märkasid piirkonnas liikumas asiaadi välimusega isikuid ning teatasid sellest koheselt piirivalvuritele. Kohalike elanike jagatud info viis kuue isiku tabamiseni. Kõik Venemaalt Eestisse ebaseaduslikult sisenenud isikud tabati Võrumaal Miikse, Viitka ja Saarde külades.

Kinnipeetud toimetati asjaolude selgitamiseks kordonitesse ja Võru arestimajja, kus nendega viiakse läbi kriminaalmenetluses tehtavaid uurimistoiminguid.

Lõuna prefektuuri prefekt Tarmo Kohv ütles, et kuna surve Eesti riigi poolt hallatavale välispiirile on suurenenud, tehakse veelgi tihedamalt koostööd Vene piirivalve ja kohalike elanikega.

«Kahtlemata on Võrumaal tabatud 28 illegaali kinnituseks efektiivsest koostööst piirivalvurite ja kogukonna vahel,» lisas prefekt.

Eelmisel aastal tabati Eesti lõunapiiril kokku 56 ebaseaduslikult riigipiiri ületanud isikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles