Riia mäe purskkaev jääbki kuivaks

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purskkaev Riia mäel jääb sel aastal kuivaks.
Purskkaev Riia mäel jääb sel aastal kuivaks. Foto: Sille Annuk

Ehkki ilm on juba paar päeva suviselt soe, polnud Tartu purskkaevud eile veel tööle hakanud, üks neist, Riia mäe oma, jääbki kuivaks.





Linnavarade osakonna vanemspetsialist Augus-Ervin Oja kinnitas, et raeplatsi purskkaev alustab niipea, kui on tehniliselt kontrollitud ja korras. Eelmisel nädalal selgus, et üks pump vajab asendamist, ja seega sõltub paljugi sellest, kui kiiresti hooldusfirma uue pumba hankida ja paika seada suudab.



Linnamajanduse osakonna asejuhataja Andres Pool ütles, et traditsiooni kohaselt mai esimesel päeval pannakse tööle Barclay platsi purskkaev.



Kuivaks jääb aga purskkaev Riia mäel, mis avati septembris 2006. Pool ütles, et see jääb avamata eelarvekärpe tõttu: «Ilmselt on see valutumaid kohti, millelt kokku hoida.»



Ta lisas, et ebaõnnestunud konstruktsiooni tõttu on selle purskkaevu pidamine läinud ootamatult kalliks, ainuüksi ühe hooaja veearve on 30 000 krooni kanti. Seda põhjusel, et kui puhastamiseks veeringlus seisatakse, voolab suur osa veest kanalisatsiooni, sest purskkaevu juures ei ole reservuaari vee kogumiseks.



Purskkaevu on vaja puhastada aga sageli, seda ummistavad nii puulehed, kuuseokkad kui inimeste visatud prügi. Vahel on puhastamist vaja olnud suisa iga päev.


«See oli viga, mida ei osanud ette näha,» nentis Pool.



Võrdluseks: Barclay platsi purskkaevu veearve on umbes 3000 krooni ja sama suurusjärk on ka Suudlevatel Tudengitel.



Tartu Ülikooli raamatukogu direktor Martin Hallik ütles, et Lotman ühes purskkaevudega pannakse tööle volbriks, kui hooldusfirma töödega ühele poole saab; kui suuremat asendamist-parandamist vaja, siis mõni päev hiljem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles