Linn ostab Idaringteele pankrotipesast maad

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Idaringtee ehitus.
Tartu Idaringtee ehitus. Foto: Kristjan Teedema

Idaringtee ehituseks oli eile ostmata veel kaks vaidlusalust maatükki, kuid neist ühe ostmiseks Pere pankrotipesast on linnavalitsus pankrotihalduriga kokkuleppele jõudnud ja tehing peaks sõlmitama lähiajal.

Linn oli pikalt kimbatuses, sest polnud selge, kellega kõnealusest Võru 242a hoonestamata maatükist rääkida. Projekti järgi jääb kogu kinnistu Võru-Ringtee liiklussõlme alla.

Kinnistu omanikule hinnapakkumise tegemisel võttis linnavalitsus aluseks eksperdihinnangu. Võru 242a kinnistu omanikku esindav pankrotihaldur nõustus 1844 ruutmeetri suuruse kinnistu võõrandama hinnaga 80 000 eurot. Linn omandab kinnistu, kui see on vabastatud üürilepingutest ja hüpoteekidest.

Ostusumma on linnaeelarves ette nähtud.

«Olid pikad kõnelused, kuidas see maatükike tervikvara hulgast välja saada. Lõpuks leiti koostöös pankrotihalduriga võimalus ja loodan, et homme sõlmitakse tehing,» ütles abilinnapea Raimond Tamm eile.

Tehingu teine pool oleks AS Lõuna Toiduainetetööstus, varasema ärinimega AS Pere.

Kui tehing õnnestub, tuleb linnal omandada veel üks maatükk Ihaste teel, mille üle on käinud pikad vaidlused.

Tamm lausus, et paljudes asjades on kokkuleppele jõutud. Sealhulgas müratõkke rajamises puhuks, kui seal piirkonnas peaks tulevikus elamuid ehitatama.

Tamm lisas, et raskusi tekitab soov saada garantiisid detailplaneeringu menetlemiseks Ihaste tee maatüki omaniku kinnistul, aga neid linn anda ei saa.

«Me ei saa midagi kokku leppida enne, kui planeering on avalikustatud ja oleme saanud tagasisidet teistelt huvitatud pooltelt. See on keeruline juhtum,» ütles Tamm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles