Kohus saatis politseiniku trepist alla lükanud mehe vangi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla. Foto on illustratiivne.
Vangla. Foto on illustratiivne. Foto: Liis Treimann / Postimees

Mullu novembris Tartusse Annelinna peretüli lahendama sõitnud politseinikest sai üks rünnaku järel tervisekahjustuse. Vägivallatseja peeti siiski kinni ning eile karistas kohus meest vabadusekaotusega.

Tartu maakohus tunnistas Maksim Sorokini (30) kokkuleppemenetluses süüdi vägivallas politseiniku suhtes ning mõistis talle üheksa kuu pikkuse vangistuse, vahendas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Mõistetud karistusele liideti talle aga ühe varasema kohtuotsusega mõistetud karistuse ärakandmata osa, mistõttu peab Sorokin liitkaristusena ära kandma ühe aasta, üheksa kuu ja 13 päeva pikkuse vangistuse. Menetluskulude katteks peab Sorokin tasuma 300 eurot.

Eelmise aasta 12. novembril sai Tartu politsei väljakutse Anne tänavas asuva maja korterisse, kus väidetavalt tülitsesid elukaaslased. Patrulli saabudes viibis Sorokin korteri välisukse juures. Ta oli alkoholijoobes, muutus agressiivseks ning ründas politseiametnikku. Korrakaitsja kukkus trepist alla ning sai tervisekahjustusi.

Ründaja peeti kinni ja viidi arestimajja. Tema teguviisi suhtes alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb vägivalda ametikohustusi täitva võimuesindaja suhtes.

Vigastada saanud politseiametnikule osutati haiglas esmaabi ning lubati seejärel kodusele ravile.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Evelin Merilaine ütles, et kahtlustatavana kinni peetud mees oli prokuratuuri taotlusel kuni kohtuistungini vahistatud. «Nõudsin Maksim Sorokinile eile toimunud kohtuistungil karistusena reaalset vangistust,» lisas prokurör pressiesindaja vahendusel.

Maksim Sorokin on varasemalt kriminaalkorras karistatud kuuel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles