Lukas: ERMi uue hoone ehitus peaks algama märtsis

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana Narva maantee algus Tartu linna piiril Eesti Rahva Muuseumi väravas.
Vana Narva maantee algus Tartu linna piiril Eesti Rahva Muuseumi väravas. Foto: Lauri Kulpsoo

Täna Eesti Rahva Muuseumi direktorina tööd alustanud Tõnis Lukas avaldas lootust, et järgmisel nädalal saab ta muuseumi uue hoone ehitusleppele allkirja panna ning ehitus peaks algama märtsikuus.

Kuigi Tõnis Lukas on ERMi direktor olnud ka varem, aastatel 1992-1995, peab ta esmatähtsaks end taas muuseumi igapäevase tööga kurssi viia, nõnda lubaski Lukas tänasel kohtumisel muuseumi töötajatega oma esimese töönädala jooksul kohtuda eri osakondadega ning nende tegemistega lähemalt tutvuda, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Uuel ametikohal tuleb kõigepealt viia detailidega ennast kurssi, täna alustasimegi juhatuse koosolekuga, lühiülevaade on olemas juba ju eelnevatest päevadest, ma olen enam-vähem asjad üle võtnud,» kinnitas ta.

Lukas sõnas oma uutele töötajatele, et enda eelkäija Krista Aru töös hindab ta heas mõttes järjepidevust.

«Isiklikke plaane järjepidevas asutuses ei ole mõtet ülemäära teha, muuseum jätkab oma põhifunktsioonidega, aga muidugi nüüd, kui uue maja ehitus tõesti käima läheb, on muuseumi tegevus kõigile nii huvitav, et me peame avalikkusele igapäevaselt teada andma, sellega seoses võin öelda, et lähema poole aasta plaanides on kultuurimaja funktsioone, see tähendab suurte ürituste korraldamises osalemist väga palju,» nentis uus juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles