Häda ajab härja kaevu ehk Sebe koolitab ise bussijuhte

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebe bussijuht Tartu linnaliinibusside taustal.
Sebe bussijuht Tartu linnaliinibusside taustal. Foto: AS Sebe

Bussiettevõte Sebe lubab kinni maksta D-kategooria juhiloa kursused tulevastele bussijuhtidele, garanteerides hiljem 800-eurose brutopalgaga töökoha Tartu linnaliinidel.

Eestis jääb aina vähemaks noori, kellel on olemas D-kategooria juhiluba, nentis Sebe juhatuse esimees Kuldar Väärsi. «Noorte sellealaseid valikuid suunab paljuski sõidukoolituste ligi 1000-eurone maksumus,» usub Väärsi.

Et ka tulevikus oleksid Eestis bussiroolis head klienditeenindajad käivitas firma programmi, kus bussijuhiks soovijate koolituse eest tasub firma ning sõlmib edukate kandidaatidega lepingu, mis tagab töö bussijuhina Tartus.

«Seadsime kandideerijale ka saja euro suuruse omaosaluse, kuid ka see summa tagastatakse koolitatule pärast tööleasumist ja katseaja edukat läbimist,» lisas juhatuse esimees.
 
Koolitusel osalejad valib firma välja kandideerijatega peetavate vestluste põhjal. D-kategooria juhiloa koolitused algavad veebruari keskel Tartus ning need kestavad nelja järgneva kuu vältel argipäevaõhtuti ja nädalavahetustel.

Kandideerimisavaldusi ootab Sebe kuni 8. veebruarini kõigilt 24-aastastelt ja vanematelt vähemalt kesk- või kutseharidusega inimestelt, kel on vähemalt kaheaastane staaž B-kategooria sõidukijuhina.

Vabas vormis kirjutatud kandideerimisavaldusi saab saata e-posti aadressile koolitus@sebe.ee. Täpsed kandideerimistingimused ja lisainfo on kirjas firma veebilehel.  www.sebe.ee/koolitus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles