Piltuudis: algas kohtuprotsess Tartu narkopolitsei juhi üle

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algas Tartu kohtumajas istung Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse endise juhi Jarek Pavlihhini (35) kriminaalasjas. Meest süüdistatakse omastamises suures ulatuses.

Et kohtuistung kuulutati seoses riigisaladuse käsitlemisega kinniseks, said meediakanalite esindajad näha Pavlihhinit vaid viivuks. Mees ei soovinud esialgu talle esitatud süüdistust kuidagi kommenteerida. Napisõnaliseks jäi ka vahetult enne istungi algust saabunud süüdistaja, riigiprokurör Laura Vaik. Seejärel sulges sekretär kohtusaali ukse ning selle taga toimuv jääb vähemalt esialgu avalikkusele teadmata.

Riigiprokuratuur süüdistab Pavlihhinit ametiisiku poolt suures ulatuses omastamises, riigisaladuse avalikustamises ning dokumentide võltsimises ja võltsitud dokumentide kasutamises.

Süüdistuse kohaselt vormistas Pavlihhin aastatel 2006–2011 dokumendid erikuludeks mõeldud summade väljamaksmiseks, kuid uurimine tuvastas, et need summad ei jõudnud dokumendis näidatud isikuni.

Pavlihhin ei ole end talle süüks pandud tegudes süüdi tunnistanud.

Täpsem süüdistuses olev informatsioon on kaitstud riigisaladusega.

Pavlihhin viibis eelvangistuses 13. aprillist 21. detsembrini 2012. Siis otsustas kohus, et Pavlihhini vahi all hoidmiseks puudub igasugune alus ning mees lasti jõuluks koju.

Kohtuistungid on planeeritud 17. jaanuarist 5. veebruarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles