Kiisupere kolis muutunud majja

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed.
Lasteaed. Foto: Margus Ansu

Lapsed kohanevad ruttu: kuigi põhjalik remont on Lähte lasteaeda Kiisupere kõvasti muutnud, tunnevad vaid napi pooleteise nädala eest sinna tagasi kolinud mudilased end seal kui kalad vees.

Tartu valla Lähte lasteaia Kiisupere mitme rühma mudilased hõõrusid eile lõuna ajal õues päris suurt kelgumäge hoolega läikima ja turnisid uutel mänguväljakutel. Kelgumäe lähedal ootavad kevadet ja kasutajaid alla meetri meestele passivate väikeste väravatega jalgpalliväljak ja kassikujuline asfalteeritud jalgrattatee.

Vanima, Triibu rühma tüdrukud ja poisid taltsutasid samal ajal aga liikumisõpetaja Kadri Jukiga lasteaia poole suuremaks muutunud saalis võimlemisrõngast nii, et higimull otsa ees.

«Oleme väga õnnelikud ja naudime, et siin majas on nüüd nii palju valgust ja ruumi,» ütles võimlejate rassimist vaadanud Lähte lasteaia direktor Siiri Loorits. «Eriti õnnelikud oleme suure saali üle, enne remonti mahtus meie saali vaid üks rühm.»

Kõik on uus

Nüüd mahuvad poole suuremaks ehk 80-ruutmeetriseks ehitatud saali Kiisupere kõik 132 mudilast. «Saali suurendamiseks tegime valla rahaga juurdeehitise,» rääkis Lähte lasteaia ümberehitamist eest vedanud Tartu valla Raadi sihtasutuse juhatuse liige Jüri Reinpõld ja lisas, et ega 1987. aastal valminud hoones remondi käigus vanast suurt peale seinte midagi alles jäänudki.

Ehitusfirma Merko võttis lasteaia üle mullu mai lõpus, mudilased kolisid majja 7. jaanuaril. Majas on nüüd uued tehnosüsteemid ja põhjalikult remonditud ruumid, sealhulgas pool keldrit. Juurde ehitati uus peasissekäik, õpetajate ja õppealajuhataja ruum, kus saavad midagi huvitavat teha ja õppida ka lapsed. Saali suurendamisega tekkisid esimesele korrusele ruumid, kus varsti alustab tööd valla kahe lasteaia ja kahe kooli väike pesumaja.

Lasteaia ruumid on sisearhitekt Üllar Varik kujundanud värviliseks, õdusaks ja mugavaks. Näiteks avarates riietusruumides on omaette nurk märgade rõivaste kuivatamiseks.

Lasteaed sai ka uue mööbli ja köögitehnika, igal rühmal on kööginurk, kus abiõpetaja asemel peseb nõusid Electro-luxi suur nõudepesumasin. «Nüüd on abiõpetajal kah aega lastega õues olla,» muheles Tartu vallavanem Aivar Soop.

Järjekord ei kao üleöö

Kiisupere põhjalik remont, sisustamine ja Tartu valla arhitektina töötanud Egle Klaasseni projekti järgi tehtud haljastus maksis ligi 2,2 miljonit eurot. Sellest rahast 1 012 488 eurot on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse kaudu saadud kohalike avalike teenuste arendamise meetme toetus.

Kuigi remondiga tekkis vallas paarkümmend lasteaiakohta juurde, on järjekorras üle paarisaja mudilase. «Lähiajal meil lasteaiajärjekord ära ei kao, aga sügisel plaanime omajagu lapsi hoiule võtta küll,» kinnitas vallavanem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles