Jalgpalliliit lükkas Tammeka Tartu mängud edasi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka duubelmeeskonna ja noorte treener Indrek Koser näitas jääd, mis tekib tehismurule ära vajunud kohtades. Eesti kliimat arvestades võib väljak märtsis välja näha täpselt selline.
Tammeka duubelmeeskonna ja noorte treener Indrek Koser näitas jääd, mis tekib tehismurule ära vajunud kohtades. Eesti kliimat arvestades võib väljak märtsis välja näha täpselt selline. Foto: Sille Annuk

Eesti jalgpalliliit ei andnud juba mitu aastat kehvas olukorras olnud Annelinna tehismuruväljakul meistriliiga mängude korraldamiseks enam litsentsi. Erandkorras lubatakse pidada esiliiga kohtumisi.

2005. aastal avatud väljak on nüüdseks oma aja ära elanud ning amortiseerunud. See ei vasta liidu tingimustele, sest siin-seal on augud ja kate osaliselt lahti. Nii Tartu JK Tamme­ka duubelmeeskonna ja noorte treener Indrek Koser kui FC Santose noortetöö juht Hendrik Toots kinnitasid, et väljak on muutunud peaaegu kasutuskõlbmatuks.

Koser viitas paanide ühenduskohtadele, mis on äärtest lahti, ja aukudele, mida praegu katab jää. Toots lisas kukkumisohule, et tehismurukatte all ei ole pinnapehmendust. «Kõva väljaku tagajärjed ilmnevad siis, kui praegused noored sirguvad 18-aastaseks ning nende põlved ja seljad lagunema hakkavad,» kirjeldas ta.

Meistriliigale paus

Läbi vangerduste meistriliigasse püsima jäänud Tammekale tähendab otsus aga, et esimese kodumängu saavad nad pidada heal juhul aprilli keskpaigas, kui ilm ehk juba Tamme staadionil mängida laseb.

«Nüüd teist aastat järjest on kalendri koostamise loogika selline, et ka kevadisi kodumänge ei lasta pidada väljaspool seda piirkonda, kus klubi asub. Tammeka peaks mängima Tartus või selle lähiümbruses, aga kuna seda võimalust ei ole, lükatakse need mängud juunikuusse koondise mängude aukudesse,» kirjeldas olukorda Eesti jalgpalliliidu president Aivar Pohlak.

Kaks viimast aastat on murustaadionil esimest korda mängida saadud mai esimesel nädalavahetusel. Varem on esimeste kodumängudega probleeme olnud ka FC Kuressaarel ja Narva JK Transil, kuid nüüdseks on viimasel kasutamiseks uus tehismuruväljak.

Meistriliiga hooaeg algab 2. märtsil, kui Tartu esindusmeeskond kohtub esimeses voorus Tallinnas Maarjamäe tehismurustaadionil FC Levadiaga. Teine kohtumine on aga alles 30. märtsil, kui Tammekat võõrustab FC Infonet. Pika pausi põhjus on see, et 9. ja 16. märtsil toimuma pidanud teise ja kolmanda vooru kohtumised nihutatakse juuni algusesse.

Tammeka mänedžer Veiko Soo ütles, et küsimus on selles, kuidas kolme ja poole nädalast pausi täita. «Teised meeskonnad mängivad samal ajal ja seega ei saa me mängijatele puhkust anda,» selgitas ta.

Soo lisas, et muudatused ajakavas toovad raskusi ka teistele meeskondadele, kuna juuni algusesse tõstetud mängud peetakse ilmselt keset töönädalat.

Läheb aega

Nädalavahetusel Tartus peetud jalgpalliliidu aastakoosoleku raames kohtus Pohlak ka abilinnapea Tiia Teppani ja linna sporditeenistuse juhi Veljo Lambiga. Mõne nädala pärast kohtutakse uuesti, et tegevuskava etapid selgeks mõelda.

Selle aasta linnaeelarve on juba jagatud ning põhjuseks, miks Annelinna tehismuruväljaku remont sinna ei mahtunud, nimetas Lamp seda, et varem ei ole olukord olnud nii katastroofiline. Kõige varem võib olukorra paranemisest rääkida tuleval aastal.

«Võibolla liit toetab ka, aga suur osa jääb kindlasti linna kanda. Seetõttu plaanime ka Euroopa fondidest abi taotleda,» selgitas Lamp.

Tamme staadioni tehismuruväljak on meistri- ja esiliiga kohtumisteks liiga väike, naisteliigade ja meeste teise liiga ning madalamate liigade mänge võib seal pidada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles