Kikka pere täitis männilinnas tühja koha

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elvas valminud hotelli Revion avapeol tõi ettevõtja Margus Müts (vasakul) maja peremehele Jüri Kikkale ka kingituse. Jüri Kikka abikaasa, ettevõtja Leida Kikka heitis kingile uudishimuliku pilgu ning pakkus kohe välja ka paar esimest seina, kuhu kink sobib.
Elvas valminud hotelli Revion avapeol tõi ettevõtja Margus Müts (vasakul) maja peremehele Jüri Kikkale ka kingituse. Jüri Kikka abikaasa, ettevõtja Leida Kikka heitis kingile uudishimuliku pilgu ning pakkus kohe välja ka paar esimest seina, kuhu kink sobib. Foto: Margus Ansu

Pätsi ajal pidas tartlasest ettevõtja Jüri Kikka vanatädi Elvas linnavalitsuse vastas restorani ja hotelli. Kaheksa aastat tagasi ostis Jüri Kikka männilinna serva maatüki, kus tal on nüüd valminud väike hotell.

Jõudu tööle ning palju toredaid öömajalisi, soovisid reedel Jüri Kikka firma nime Revion kandva hotelli avapeole tulnud Maret ja Margus Müts, kes on Jüri Kikka ning ta abikaasa, Tartus tegutseva jalatsivabriku Samelin juhi Leida Kikka vanad sõbrad.

«Jõud kulub ära, proovime siin alguses rohkem omal jõul hakkama saada, praegu on meil vaid üks töötaja ja üks huviline,» muheles Jüri Kikka.

«Jüri on tubli mees, ta saab nii ehitamise kui ka muude töödega hästi hakkama,» kinnitas Leida Kikka rõõmsalt. «Enne avapidu lükkas ta maja ümbruse lumest puhtaks, nii et polnud asigi!»

Oma väike muuseum

Enne, kui hotelli veel ainus töötaja, kohalik hakkaja noor naine Kerli Vähi šampanjat ja suupisteid pakkuma hakkas, kutsus peremees hotelli uudistama tulnud Elva linnavalitsuse töötajad ning sõbrad ja tuttavad väiksele ringkäigule.

Keldrikorrusel on avara eesruumiga saun, kus käijad saavad end turgutada ka suures mullivannis. «Ja siin on Elva esimene mitteametlik mootorrattamuuseum,» tutvustas Jüri Kikka garaaži, mis on täidetud korda tehtud nõukogude tsiklitega. «Jüril on kaks suurt hobi, ehitamine ja vanad mootorrattad,» naeris Leida Kikka.

Esimesel korrusel on vastuvõturuum, kaks tuba külalistele, suur söögituba ja köök, kus näiteks pikemaks ajaks öömajale jäävad pered võivad ise süüa valmistada. Teisel korrusel on kuus õdusat tuba, neist kaks on sviidid. Koos lisavooditega mahub hotellis ööbima paarkümmend inimest. Kui palju öömaja maksab, polnud reedel veel selge, hinnad pidi perekond Kikka nõukogu kinnitama nädalavahetusel.

Küsijaid jätkub

«Hotell on märk, et Elva areneb,» ütles Elva linnapea Toomas Järveoja. «Meil sai kool põhjalikult remonditud, valmisid lastekodu peremajad, autoklaase tegev Saint-Cobain Sekurit Eesti tegi juurdeehitise. Nüüd on linnas ka hotell, varem sellist kohta polnud, siinsed ettevõtjad kasutasid külaliste majutamiseks Tartu hotelle.»

Elvas pakkus seni öömaja vaid Verevi motell, muud majutuskohad jäävad linna piirist kaugemale, ütles Elva turismiinfopunkti infospetsialist Maarja Kokk.

«Soojal ajal on meil majutuse küsijaid üsna palju,» rääkis ta. «Siin on palju spordivõistlusi ja neil käivad inimesed otsivad öömaja, sama tahavad Elvasse suvel tuttavatele külla sõitnud inimesed. On küsitud ka hotelli, aga seda polnud seni pakkuda.»

Küll tuleb siia rahvast, Elvas on palju üritusi, oli Jüri Kikka kindel.

«Tööd jätkub kõigile, mind ei häiri, et siinkandis on ka teisi majutuskohti,» ütles Jüri Kikka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles