Maamess toob miljonitehnika taas rahva ette

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maamessi publik uudistab eksponente.
Maamessi publik uudistab eksponente. Foto: Margus Ansu / Postimees

Neljapäeval avab ukse traditsiooniline Maamess, kus väljas uusim põllu-ja metsatehnika, kuid ka toiduainete-, istikute- ja seemnete tootjad ning kõik muu, mis vähegi seotud maaeluga.


Lõuna-Eesti suurim mess leiab aset juba 17. korda. Maamessil saab kaasa elada ka raievõistlusele Kevadkarikas 2009, mis toob kokku kuulsad


saemehed Soomest ja Lätist, kes võistluse raames asuvad mõõtu võtma eestlastest maailmameistritega, edastas AS Tartu Näitused pressiteade.



Sarnaselt eelmistele aastatele on puulangetamine korraldatud messil platsialana, mitte metsas. Saemehed võistlevad omavahel ka neljal üksikalal, milleks on saeketivahetus, kombineeritud järkamine, täpsussaagimine ja laasimine. Meistersaagijad näitavad oma oskusi puukujude valmistamisel ja on valmis ka mõne kiire tellimuse täitma.



Mõistagi on messil väljas uusim tehnikat nii põllunduse kui metsanduse vallas. Näiteks tutvustatakse esmakordselt Eestis Linder ratastraktoreid, traktoreid Deutz-Fahr ja New Holland Boomer CVT seeriat.



Väikepõllupidajad ja erametsaomanikud leiavad uudistamist ATV-põhise metsa- ja talutehnika juures. Lisaks toimuvad mitmed demonstratsioonid, näiteks neljapäeval messikeskuse lähistel Tiksoja metsas.



Loomapidajatele esitletakse uudset farmitehnikat ja loomasõbrad saavad samal ajal tutvust teha näiteks vasikate, lammaste, lehmade ja veistega.



Traditsiooniliselt on lisaks põllu- ja metsameestele uudistamisväärset kõikidele külastajatele, sest kavas on ka näiteks toidumess ja aiandusnäitus.



Maamess 2009 toimub 23.-25. aprillil AS Tartu Näitused messikeskuses Kreutzwaldi 60. Üritus kuulub alates 1997. aastast Eurasco ühendusse, mis on Euroopa suurimaid põllumajandusmesside korraldajaid ühendav organisatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles