Tulevane teatritrupp näitab oma võimeid

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
10. lennu tudengid Viljandis liikumistunnis.
10. lennu tudengid Viljandis liikumistunnis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nagu Kalju Komissarov oktoobris Tartu Postimehes lubas, nii ongi. Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna professor saadab teatritudengite 10. lennu Tartusse.

Esialgu on 10. lend jõudnud õpingutega teisele kursusele ning saab anda eeloleval nädalavahetusel Genia­listide klubis etendusi, mis on osa sügissemestri erialaeksamist.

Kuid nagu on kirjutatud sama kursuse tudengi Lennart Peebu läkitatud etenduste tutvustusse, on tema lend võtnud eesmärgiks luua oma kursuse põhjal Gen­klubisse teatritrupi. Sedagi lubas professor Komis­sarov oktoobris.

Semestri lavastajaülesandeks oli dramatiseerida ja lavastada Tuglase novell. Kuidas nad sellega hakkama said, saab eeloleval nädalavahetusel vaadata neljas lavastuses: «Hunt» (lavastaja Lennart Peep), «Ühe elu mõistatus» (Birgit Landberg), «Keiserlik kokk» (Jaanika Tammaru) ja «Androgüüni päev» (Kaija M Kalvet).

Genialistide klubis

• Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti 10. lend annab 14., 15. ja 16. detsembril Genialistide klubis tasuta etendusi.

• Reedel kell 21 «(Armastus, anarhia ja) Androgüüni päev».

• Laupäeval kell 13 «Keiserlik kokk» ning kell 15 stseenid mitmest näidendist ja Tšehhovi novellid.

• Pühapäeval kell 19 «Ühe elu mõistatus» ja kell 21 «Hunt».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles