Tammeka noored tõid klubile medaleid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talv ja lumi jalgpallureid ei heiduta. Tammeka 1996. ja 1997. aastal sündinud noormehed treenisid lume alla jäänud tehismuruväljakul kolmapäeva õhtul.
Talv ja lumi jalgpallureid ei heiduta. Tammeka 1996. ja 1997. aastal sündinud noormehed treenisid lume alla jäänud tehismuruväljakul kolmapäeva õhtul. Foto: Margus Ansu

Aastalõpp läheneb ning läbi on saanud noortejalg­palli Eesti meistrivõistlused. Tartu klubide võistkonnad tegid tublisid tulemusi igas vanuses.

Eesti noorte meistrivõistlustel mängitakse medalitele kuues vanuseklassis, milleks on U19, U17 eliitliiga, B1 esiliiga, B2 esiliiga, C1-A ja C2-A. Tartu JK Tammeka osales viies medaliklassis. Saagiks kujunes kaks hõbedat ja kaks pronksi, lisaks kerkisid kolm mängijat oma vanuseklassis suurimateks väravalööjateks.

Tammeka 1996. ja 1997. aastal sündinud poisid mängisid sellel hooajal lausa viies liigas: U17 eliit- ning B1 ja B2 esiliigas, samuti meeste teise liiga lääne-lõunatsoonis ja neljanda liiga lõunatsoonis.

Eliitliiga meeskond hoidis peaaegu terve hooaja liidripositsiooni, kuid pidi selle eelviimases voorus loovutama Nõmme Kaljule. Tammeka noored mängumehed said kaela hõbemedali ja Rasmus Tauts pälvis 19 tabamusega (16 mängus) suurima väravaküti tiitli.

Suur koormus

U17 peatreener Indrek Ko­ser ütles, et hooaja alguses oli eesmärk medalikoht, kuid hooaja keskel mõeldi juba liiga võitmisest. Üldplaanis jäi ta meeskonna tegutsemisega rahule, sest tugevas konkurentsis saadi teine koht ning suudeti näidata väga ilusat ja tulemuslikku mängu.

Kripeldama jäi Koserile üsna nõrk hooaja lõpp, sest just siis mängiti maha kuld. «Nõrk hooaja lõpp võib olla tingitud sellest, et enamik mängijaid mängis samal ajal ka meeste teises liigas, mistõttu olid hooaja lõpus koormused võibolla natuke liiga suured,» arvas ta.

B1 esiliigas said Tammeka 1996. aastal sündinud poisid kaela hõbemedali. Otsustavaks sai väravate vahe, sest punkte oli kulla pälvinud Tallinna FC Floraga võrdselt. B2 esiliigas (sünniaasta 1997) tuli kolmas koht Nõmme Unitedi ja FC Levadia järel.

Koser rääkis B2s mänginud meeskonnast, et kuigi hooaeg kulges tõusude ja mõõnadega, suudeti otsustavad mängud enda kasuks pöörata ja nii eelmise aasta tulemust parandada. Sama vanuseklassi kaheksandale kohale platseerus samuti Tartus tegutsev JK Merkuur-Juunior.

Nooremad vanuseklassid

Nooremates vanuserühmades on Tartu klubide vahel tihe konkurents. Näiteks C1 esiliigas tegi hea turniiri FC San­tose 1998. aastal sündinud poiste võistkond, kes sai hooaja lõpuks viienda koha.

San­tose noortetöö koordineerija Hendrik Toots rääkis, et klubi hakkab inglasest treeneri Andy McKnighti abiga juurutama nüüdisaegsemat mängusüsteemi, kus iga mängija õpib palliga tegutsema, mitte ainult positsiooni täitma.

Vanimad poisid olidki selle muudatuse esimesed kogejad. «Eks iga algus on raske, aga nüüd on nad aru saanud, et sellist mängu on endal lõbusam mängida,» ütles Toots.

FC Heliose treener Jaanus Vislapuu sõnas samuti, et on lõppenud hooajaga rahul ning kenasti on läinud ka aastalõputurniirid.

D1 ja D2 ning nooremates vanuseklassides medaleid ei jagata, et väikeseid mängijaid tulemustega mitte survestada.

Hendrik Tootsi arvates võiks vanusepiiri ehk veelgi tõsta, et laste arengut mitte rikkuda. Siiski mängitakse piirkondlikes alagruppides omavahel läbi ning selgitatakse paremusjärjestus, et noored vutimehed saaksid treeningus harjutatut ka võõraste vastastega proovida.

Tartu linna ja maakonna klubidest võistlesid omavahel peale Tammeka ja Santose veel FC Tartu, FC Helios, FC Ülenurme, FC Elva, JK Merkuur-Juunior ja SK 10 Premium.

Suurimad väravakütid

• U17 eliitliiga – Rasmus Tauts (JK Tammeka), 19 väravat

• C1 teine liiga – Rain Näkk (JK Tammeka), 17 väravat

• D1 kolmas liiga – Renee Püvi (JK Tammeka), 51 väravat

• D2 kolmas liiga – Robin Kors (FC Elva), 35 väravat

• E1 kolmas alagrupp – Andero Aben (FC Helios II), 13 väravat

• E2 kolmas alagrupp – Marten Murrand (JK Tammeka), 34 väravat

• F kolmas alagrupp – Mihkel Penu (FC Santos), 38 väravat

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles