Tartu lasteaednikud kogunevad piketile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Tairo Lutter

Tänase Tartu linnavolikogu istungi eel korraldab haridustöötajate liit lasteaiatöötajate piketi, millega avaldatakse toetust volinikele, kelle viimase nädala jooksul tehtud sammud linnaeelarve menetlemisel on ära hoidmas algselt 2013. aastaks planeeritud palkade külmutamise.

Tartu volikogu näitas eelmisel nädalal, et ei ole linnavalitsuse kummitempel, kui mitmed volikogu komisjonid jätsid lasteaednike ebaõiglasele kohtlemisele viidates kinnitamata neile  esitatud linna 2013. aasta eelarve projekti, märkis piketi korraldaja Kalle Kalda.

«Vajalik on, et jätkuksid sammud õiges suunas, esimene juba astuti - eelarveprojekti täiendati viieprotsendilise palgatõusu lubadusega.» Kalda kinnitusel peaks teise sammuna see lubadus rakenduma juba 1. jaanuarist, mitte alles 1. aprillist.

Tartu Postimehele teadaolevalt püüdsid linnajuhid leida viimase hetkeni võimalusi meeleavalduse vältimiseks, väites, et palk ju tõuseb. Lasteaednikud leidsid aga, et seni, kuni volikogu pole nii otsustanud, tulevad nad ikkagi piketile.

Piketeerijad annavad linnavolikogule edasi allkirjastatud pöördumise, milles märgitakse, et alatasustatud töötajad ei tule kiire hinnatõusu tõttu enam toime esmavajaduste rahuldamisega, nad on pidevalt stressis ja see stress kandub paratamatult edasi nende hoolde usaldatud väikestele linnakodanikele.

Pikett algab kell 14.40 ja kestab volikogu istungi alguseni.

Tartu haridustöötajate liit on suurim õpetajate esindusorganisatsioon Tartus ja ühendab üldhariduskoolide, kutsekoolide ja koolieelsete lasteasutuste töötajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles