Lätlased mängivad leegionäre

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas käib Läti etenduskunstnike uut põlvkonda tutvustav festival «Läti kama». Sellesse kuuluvat Riia Gertrude Tänava Teatri lavastust «Legionnaires» saab vaadata täna kell 19 Tartu Uues Teatris (Lai 37).

«Elav diskussioon kahe noore inimese vahel paljastab pealispinna all hõõguvad haavatud tunded mineviku solvangutest ja petetud usalduse,» on kirjas lavastuse tutvustuses. «Autorid otsivad tasakaalu aegumatus dilemmas indiviidi vabaduse ja ühiskonna vabaduse teemadel.»

Kahetunnine lavastus põhineb 1954. aasta ajaloolisel sündmusel. 167 leegionäri Eestist, Lätist ja Leedust olid vaidlusteemaks Rootsi ja NSV Liidu vahel. Viimane nõudis leegionäride väljaandmist.

Lavastanud Valters Sīlis, mängivad Carl Alm ja Kārlis Krūmiņš. Etendus on inglise ja läti keeles, kohati kasutatakse ka rootsi, soome ja saksa keelt.

«Legionnaires» sai Läti 2010/2011. aasta hooaja teatriauhindade jagamisel parima algupärandi preemia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles