Korvpallikirg viis Rocki fännid Dracula kodumaale

Jaan Olmaru
, reporter, otse fännibussist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
40-pealine Rocki fänniarmee on saanud seekordseks Rumeenia reisiks tubli täienduse, sest Tartu meeskonda on toetama tulnud ka kümmekond Eesti korvpallikoondise fänni.
40-pealine Rocki fänniarmee on saanud seekordseks Rumeenia reisiks tubli täienduse, sest Tartu meeskonda on toetama tulnud ka kümmekond Eesti korvpallikoondise fänni. Foto: Jaan Olmaru

Kaks ööpäeva bussiga teel olnud Tartu Rocki fänniseltskond jõudis eile õhtul Rumeeniasse Transilvaaniasse krahv Dracula kodumaale, kus TÜ/Rocki meeskond peab täna õhtul ülitähtsa eurosarja mängu.

Esimene ööpäev möödus reisiseltskonnal suuremate kadudeta. Juba Tartust väljudes kuulutasid staažikamad, et «enne Poolat ei maga!», ja nii ka läks. Ainukesena sai bussi vahekäigus sõba silmale korvpallifänn, kelle jalg polnud Tartus bussi astudeski enam kõige tugevam.

Ööl vastu pühapäeva kell 1.30 ületati Eesti-Läti piir, veidi enne viit jõuti Leetu ning pühapäeva hommikul kell 8.30 kõlas bussi tagaotsast võidukas hüüe «Poola!».

Multikad ja koss

Öised vestlusteemad keerlesid ikka korvpalli ümber, näiteks kas Silver Leppik on ikka Eesti parim kaitsemängija, kuid hommiku märgiks läks bussi DVD-mängijasse multifilm «Shaun the Sheep», mida jätkus vähemalt paariks tunniks. Reisi jooksul käisid ekraanilt läbi ka «Nu pogodi!», kultusfilm «Siin me oleme» ja loomulikult unustamatud Rocki mänguvideod.

Üks ka sellest ajast, kui meeskonnas mängisid veel Janar Talts, Giorgi Tsintsadze ja Callistus Eziukwu. «See mäng lõpeb Rocki kaheksapunktise võiduga,» kuulutasid fännid juba esimese veerandaja järel bussi tagaosast ja kummutasid Rocki sponsorite antud tasuta õlut ja siidrit.

Ka reisiseltskonna menüü on rikkalik. Eriti on oma pakkumistega hiilanud Eesti korvpallikoondise fännid Kuri Kukk (Kalle Kukk) ja Investor (Heiki Pihlakas) – küpsetatud põdrakeel, praetud sealihasnäkid, kogrekonserv ja metsseavorst.  

Reisijate pidevalt muutunud temperatuurinõudmistest, peatusesoovidest ja vahekäigus saalimisest hoolimata tunnistasid OleRai bussifirma vaprad sohvrid Olev ja Raivo, et reisiseltskond on täitsa talutav, ning ühtegi kurja sõna kahe päeva jooksul nende suust ei tulnud.

Isegi siis mitte, kui fännid võtsid juba kolmandat korda üles reisihümni, mille viis on kuulsast filmist «Viimne reliikvia» ja sõnad fänniklubi liikmelt Ave-Gail Kasklalt.

Teistsugune puhkus

Viis aastat tagasi fänniklubiga liitunud Raivo ja Anu Kull rääkisid, et neile on niisugune reis palju oodatum kui näiteks sõit mõnele soojale turismimaale. «See reis, rahvas ja meeskond annab tugeva emotsiooni. Olen siin hoopis teine inimene kui tööl,» sõnas ettevõtjana töötav Raivo Kull, kes oli kaasa võtnud ka 13-aastase poja Joonase.

Samuti koos oma mehe Avoga reisile tulnud Heli Põldma tunnistas, et ainult siis on kurb, kui meeskond kaotab, kuid see käib fänniks olemise juurde. «Meil on pere neljast liikmest kolm korvpallifännid. Õhtul vaadatakse Euroliigat ja meie fännidel on ka oma meeskond, kes mängib kolmandas liigas. Meie käime publikuks,» rääkis Heli Põldma.   

Üle kümne aasta Rocki fänniklubisse kuulunud Janar Lauren lisas, et kogu tema suhtlusringkond on seotud korvpalli ja fänniklubiga. Korvpalliarmastus on sundinud teda isegi tööandjale luiskama.

«Tahtsin Tallinna mängule minna ja ütlesin, et pean hambaarstile minema,» meenutas Lauren. Rock võitiski, aga järgmisel päeval oli Postimehes fännidest foto – Lauren esiplaanil.

Kaardimoor tegutseb

Kui Slovakkiasse jõuti, läks bussis lahti suur ennustamine. Prognoositi vaid seda, mitme punktiga Rock tänase mängu võidab. «Kaotust fännid ei ennusta ja kui jackpot’i ei tule, läheb kogusumma fänniklubi ühiskassasse,» selgitas fänniklubi liige Ave-Gail Kaskla. Võidufond kasvas 63 eurole, lisaks 5 Poola zlotti. Pakkumised jäid ühe ja 22 punkti vahele.

Fännide sõnul peegeldab nende suur reisiseltskond Rocki tänavust hooaega. «Kaks viimast aastat ei ole Rockil olnud kõige paremad ajad,» lisab Anu Kull ja loodab, et seekord tuleb hea aasta.

Kui palju võiks fännide vilekoorist ja trummilöökidest täna Rockile kasu olla, selgub õhtul. Tagasiteel läheb seltskond Rumeenias ka Reinar Halliku meeskonna mängu vaatama ning Emajõelinna tagasi jõutakse alles reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles