Jõulupuu tulek tähistab advendiaja saabumist

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Eile varahommikul kell pool kuus kahe kraana ja ühe treileriga alanud operatsioon «Kuusk» päädis peale keskpäeva, kui läbi kerge lörtsi ja vilkuvate politseiautode saatel jõudis raeplatsile tänavune Tartu jõulupuu.

Tartust ligi poolesaja kilomeetri kaugusel Räpina maantee ääres kasvanud 20-meetrise okaspuu tõi kohale firma Bron-Teenindus. Ettevõtte esindaja Gunnar Saksingu sõnul oli puu langetamise ajal liiklus maanteel suletud pea tund.

«Üldiselt läks ilma probleemideta, mõni oks on vaja asendada,» sõnas Saksing ning märkis, et hoopis keerulisemaks kujunes sõit läbi linna. Näiteks Sõpruse ringil nägi treilerijuht kurja vaeva, et hiigelveosega eraldussaarte vahelt läbi saada. «Suured masinad ei mahu seal hästi keerama ilma kuusetagi,» sõnas Saksing, kes on Tartu jõulupuu vedu juhatanud üle kümne korra.

Raeplatsil võttis kuuse püstipanek tunnikese ning pool kaks seisis jõulupuu Tartu keskväljakul, erinevalt möödunud aastast taas Kaarsilla-poolses otsas. «Ülespanekul vahet ei ole, aga siinpool seisab ta paremini,» kommenteeris kuuse asukohta kraanajuht Priit Pärtelpoeg, kellele oli tänavune kuuseoperatsioon juba ei tea mitmes kord.

«Panen käe südamele, pole lugenud,» naeris kraanajuht ning pakkus lõpuks, et umbes kümme tuleb ära. Tema sõnul sõltub sellise töö puhul kõik ilmast ja puust. «Kui oled ikka silmini pori sees ja kui ta on jonnakas ja põikpäine kuusk, kui tal on iseloomu, siis tema läheb ikka nii, nagu tema tahab,» rääkis Pärtelpoeg.

«See on kraanameeste kokkumäng. Kui üks eksib, siis on kuusk puruks,» lisas Saksing. Eile läks kõik siiski hästi ning juba sel pühapäeval kell 16 süütavad raeplatsil esimese advendiküünla linnapea Urmas Kruuse ja Pauluse koguduse õpetaja Joel Luhamets. Jõulupuu jääb platsile 17. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles