Tartu maadlejad tegid häid tulemusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuni 53 kg kaalukategooria noorte Eesti meister Rainer Grosberg.
Kuni 53 kg kaalukategooria noorte Eesti meister Rainer Grosberg. Foto: Maria Kilk

Möödunud pühapäeval toimusid Põltsamaal Eesti meistrivõistlused vabamaadluses ja naistemaadluses. Võistlustest võttis osa 144  parimat noormaadlejat, kes on sündinud 1997. ja 1998. aastal, eriloaga oli võimalik osavõtta ka kuni kaks aastat noorematel. Tartumaa edukaim oli TÜ ASKi maadleja Rainer Grosberg, kes pälvis Eesti meistri tiitli kuni 53 kg noorte seas.

Grosberg kinkis vastastele kogu võistluse peale vaid ühe tehnilise punkti ning sellegi finaalkohtumise teisel perioodil.

Tartu maakonna ja linna spordiklubides keskendutakse peamiselt kreeka-rooma maadluse harjutamisele, kuid tihti õnnestub mitmekülgsematel sportlastel saavutada häid kohti vabamaadluse võistlusteltki. Seegi kord ei pidanud Tartumaa maadlushuvilised pettuma, sest oma sportlastega olid kohal Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi, MK Jaan (Luunjast) ning Tartumaa ML (Lähtelt). Kõigil klubidel õnnestus üldarvestuses punkte koguda ning ka medal võita.

Tartumaa ML edukaimaks esindajaks osutus Karli Pärna, kes saavutas kuni 59 kg poiste seas kolmanda koha, kusjuures kehakaalus oli 22 võistlejat. Samuti 21 konkurendi seas õnnestus kolmas koht võita ka  MK Jaani esindajal Kevin Viskil, kes maadles kuni 66 kg kaaluvate õpilaste seas. 

Tartumaa naistemaadluse au päästjaks osutus seekord TÜ ASK maadleja Marje Vaht, kes võistles kuni 62 kg tüdrukute seas ning jõudis seitsmee osalejaga kaalukategoorias finaali ning saavutas teise koha.

Saavutatu on erakordne, sest Tartumaa maadlejad tegelevad treeningutes peamiselt kreeka-rooma maadlusega ning iga medal, mis saavutatakse vabamaadlusvõistlustelt näitab ennekõike sportlaste suurt meisterlikkust ning treenerite õigeid taktikalisi valikuid.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles