EDO Winter Cup selgitas parimad tantsijad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval toimus Tartu A. Le Coq spordihoones EDO tantsuhooaja avalöögina reitinguturniir Winter Cup 2012. Pingelises võistluses selgusid parimad hip-hop, street dance show, disco ja show dance kategooriate tantsijad.

Võistlustel osales ligi 650 tantsijat ning 25 erinevat tanstukooli või stuudiot üle Eesti. Parimad selgitas välja professionaalne žürii, kes hindas võistlejaid rahvusvaheliste IDO (International Dance Organization) reeglite järgi.

IDO süsteemi võistlused erinevad muudest tantsufestivalidest kindlate mõõdetavate kriteeriumite ning reeglistiku olemasolu poolest. EDO eesmärk on edendada tantsuspordi taset Eestis ning viia meie tantsijad ka rahvusvahelistel tiitlivõistlustel järjest kõrgematele kohtadele.

Winter Cup selgitas hetke parimad nii soolode-duode kui kavade arvestuses.

Täiskasvanute arvestuses oli võidukas Carolina tantsustuudio Tallinnast – kõrgeim koht poodiumil võideti hip-hop kavade arvestuses nii suurte kui väikeste gruppide arvestuses ning ka street dance show kategoorias.

Show dance formatsioonide ehk suurte gruppide kategoorias tunnistati täiskasvanute klassis parimaks DanceActi kava „Do and Don’t“. Street dance show juuniorite tihedas konkurentsis võttis kaksikvõidu Shaté Tantsukool Tartust.

Disco kategoorias näitas kõrget taset VAT stuudio Tallinnast, kelle õpilased on ka rahvusvahelistel võistlustel Eestile kõrgeid kohti toonud.

Kõikide kategooriate kavade ning ka soolode ja duode täpsed tulemused ning pildid võistluspäevast leiab EDO kodulehelt.

EDO (Estonian Dance Organization) reitinguturniiride tulemuste põhjal koostatakse reitingutabel, mille alusel pannakse kokku Eesti koondis rahvusvaheliste tiitlivõistluste jaoks.

Järgmine EDO võistlus toimub 9. märtsil Pärnus, kuhu on samuti oodata üle poole tuhande tantsija.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles