Rock läheb täna ukrainlasi võitma

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Južnõi meeskond pööras Ukrainas Tartu mängujuhile Justin Ingramile erilist tähelepanu, viskas Ingram lõpuks üleplatsimehena 25 punkti. Võiduks sellest ometi ei piisanud.
Kuigi Južnõi meeskond pööras Ukrainas Tartu mängujuhile Justin Ingramile erilist tähelepanu, viskas Ingram lõpuks üleplatsimehena 25 punkti. Võiduks sellest ometi ei piisanud. Foto: Juznõi Himiku koduleht

EuroChallenge’i sarja avamängus Južnõi Himikule vaid ühe punktiga alla jäänud Tartu Rock läheb täna õhtul kodusaalis ukrainlastelt revanši nõudma. Vigastatud Joosep Toome osalemine on aga suure küsimärgi all.

«Selline kahtlane,» vastas Joosep Toome eile küsimusele, kuidas on lood tema vigastatud sõrmega. Toome väänas oma nimetissõrme nädal tagasi võidumängus prantslastega ning jättis seetõttu vahele ka reedese Balti liiga mängu Valgaga.

«Sõrm käis tagurpidi, liigesest korra välja. Luu on terve, aga tekkis pehme koe venitus,» kirjeldas Toome vigastust. Pärast seda pole ta meeskonna treeningutes mängulist osa kaasa teinud, sest haiget saanud sõrm laseb küll ettevaatlikult visata, kuid mitte püüda tugevaid sööte.

«Kui vaja, saab mängida, aga arvan, et see on varuvariant,» pakkus Toome. Lõplik otsus tehakse vahetult enne tänast mängu.  

Hea emotsiooniga

Teist hooaega Tartu korvpallimeeskonna ridades mängiv Kristo Saage oli Rocki tänaseid võiduvõimalusi analüüsides optimistlik ning iseloomustas Ukraina meeskonda kui võrdväärset vastast.

«Kuna see oli üle pika aja esimene mäng eurosarjas, olime natukene krampis, aga tegelikult me domineerisime,» meenutas Saage Ukrainas saadud nappi kaotust 76:77. «Neljandal veerandajal ei tulnud meil mäng välja ja nad tulid järele. Aga arvan, et meil on võimalusi küll ja küll.»

Ukraina meeskond on tartlaste tagamängija hinnangul küllalt ühtlane, kuid skoori teevad siiski peamiselt välismaalased.

«Eks sellest suuresti sõltubki, kuidas nendega hakkama saame. Aga meil on koduväljakueelis ja kui hea emotsiooniga jooksma saame, arvan, et läheb kõik kenasti,» sõnas Saage. «Kui teeme samasuguse esituse nagu prantslaste vastu, ei tohiks probleeme olla.»

Võrdväärne vastane

Umbes sama meelt oli ka Toome, kelle arvates ei näidanud Rock Ukrainas sugugi oma parimat mängu.

«Ei ütleks, et oleksime mänginud väga hästi, ja kindlasti on see mängitav meeskond,» nentis Toome ning pakkus, et täna minnakse platsile sama plaaniga, millega Ukrainas, ehk pikemad mehed sunnitakse viskele kaugemalt.

«Kindel on see, et nad hakkavad Justin Ingramit väga pressima. Aga siis peabki olema teiste meeste panus suurem ja pole vahet, kas need on meie leegionärid või eesti mehed,» lisas Toome.

Ka Saage kinnitusel pole vaja Ukraina klubi vastu salarelva välja mõelda. «Eks täna õhtul (eile – toim) vaatame videot ja treener paneb paika, mida on vaja, aga kui oma asjad ära teeme ja korralikult keskendume, peaks sellest võiduks piisama,» lausus Saage ning tunnistas, et tänasel kohtumisel on väga suur kaal.

«Kui mängu kaotame, võib eurosarjale kriipsu peale tõmmata. Või vähemalt teeme edasipääsu omale väga raskeks. Aga kui võidame, on kõik enda kätes,» lausus Saage.

Ukraina meeskond tuli eile varahommikul lennukiga Moskvasse ning lendas sealt Tallinna. Tartusse jõudsid mehed pärast lõunat ning õhtul tehti spordihoones esimene trenn.

Južnõi Himiku sloveenlasest peatreener Zoran Martic ütles, et ootab tänaselt kohtumiselt rasket, kuid huvitavat mängu.

«Neil kahel meeskonnal pole väga suuri erinevusi. Tartul on väga head kaugviskajad ja eks me püüame oma kaitsega neid neutraliseerida. Meile saabki kõige tähtsamaks kaitse ja lauavõitlus,» rääkis Martic.

Tänane kohtumine algab ülikooli spordihoones kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles