Tapmiskatse tõi mehele pika vangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus.
Kohus. Foto: SCANPIX

Tartu maakohus saatis esmaspäeval aastateks vangi mehe, kellel lasus süüdistus mullu sügisel Jõgeval tuttava naise ründamises ning kannatanu kaitseks välja astunud mehe tapmise katses.

Kohus mõistis 1952. aastal sündinud Juri Lossevi süüdi kehalises väärkohtlemises, röövimises ja tapmiskatses ning määras talle seitsmeaastase vangistuse. Kuna mehel oli ka varasema süüteo eest määratud karistusest osa kandmata, tuleb tal kokku trellide taga veeta seitse aastat ja kümme kuud. Karistusaja alguseks luges kohus mullu 31. oktoobri, kui politsei Lossevi kinni pidas.

Kuriteoga tekitatud kahju katteks, sundrahaks ning erinevate menetluskulude hüvitamiseks peab Lossev tasuma kokku ligi 4750 eurot.

Eeluurimisel kogutud andmetel pani  Lossev esimese kuriteo toime mullu 1. augustil kui lõi Jõgeval Pargi tänaval asuvas korteris tuttavat naist ning üritas teda ka noaga torgata.

Sama aasta 28. oktoobril otsustas Lossev taas sama naist tülitama minna. Esmalt üritas mees varastada naise taskust raha, kui aga naine teda takistama asus, lõi Lossev kannatanule korduvalt rusikaga näkku. Kui sündmuskohal viibinud mees naise kaitseks välja astus, haaras Lossev noa ja pussitas teda. Mees sai raskelt vigastada, kuid sündmuskohale saabunud meedikud suutsid tema elu päästa.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai varem kümnel korral kohtulikult karistatud Lossev süüdistuse röövimises, kehalises väärkohtlemises ja tapmiskatses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles