TÜ Narva kolledži juhina jätkab Katri Raik

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katri Raik Narva kolledži ees.
Katri Raik Narva kolledži ees. Foto: Toomas Huik

Täna valiti Tartu Ülikooli Narva kolledži direktoriks tagasi Katri Raik, kes on asutust juhtinud alates 1999. aastast. Aastatel 2007-2009 töötas ta ka haridusministeeriumis asekantslerina.

Tartu Ülikooli teatel on Raigi juhtimisel kolledžist kujunenud Eesti vene õppekeelega koolide õpetajate hariduskeskus, millel on oluline roll Ida-Virumaa haridus- ja arendusküsimustes.

Raigi sõnul on kolledžil mitmeid prioriteetseid tegevusi, millega uuel ametiajal süvitsi tegeleda. Lisaks kolledži õpetajakoolituskeskuse arendamisele peab Raik oluliseks kvaliteetse eesti- ja venekeelse täienduskoolituse edendamist kohalikul turul ja Venemaal.

Hiljuti avatud uue õppehoone valguses peab Raik väljakutseks arendada sellest Eesti idapoolseim esinduslik konverentsi- ja seminarikeskus. «Samuti soovime jätkata piirilinnas kõige paremas mõttes rahvaülikooli-tüüpi tegevust, näiteks kohaliku ajaloo, eesti kultuuri ja tuntud inimeste tutvustamist nii koolilastele kui ka täiskasvanutele,» sõnas Raik.

Direktori valimiseks moodustatud ekspertkomisjoni hinnangul on Raigi tugevusteks mitmekülgne juhtimiskogemus ning silmapaistev edukas töö Narva kolledži juhtimisel perioodidel 1999-2007 ning 2009-2012.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles