Elvas valmis moborada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva metsas asuv väike väerada.
Elva metsas asuv väike väerada. Foto: Sille Annuk

Elva metsades saab nüüd orienteeruda nutitelefoni abil, mis asendab tavapärast kaarti, kompassi ja märkeseadet.

Tartumaa tervisespordikeskuse eest algaval rajal on 45 kontrollpunkti, mis teeb sellest Eesti suurima mobiilorienteerumisraja. Esimene osa punktidest asub Elva väikese väeraja ja teine osa Tartu maratoni raja kandis.

Mobo ehk mobiilorienteerumine seob tänapäevase tehnoloogia ja tavalise orienteerumise püsiradade põhimõtte ehk pakub inimesele võimaluse tegeleda orienteerumisega talle sobival ajal.

Kontrollpunktid maastikul on tähistatud infotahvliga, kus on lühijuhend ja vastav unikaalne QR-ruutkood. Märke tegemiseks tuleb telefoniga pildistada QR-koodi ja kinnitus, et orienteeruja on punktis käinud, saadetakse serverisse. Mängu kodulehel mobo.osport.ee peetakse statistikat enim kontrollpunkte läbinud mobiil-orienteerujate vahel.

Moboraja läbimiseks on vaja laadida telefoni või tahvelarvutisse vastav rakendus.

Rajal saab orienteeruda ka nutitelefonita, selleks võib Tartumaa tervisespordikeskuse infoletist osta eurose paberkaardi ning laenata kompassi. Elva mobiiliorienteerumise püsirada rajati koostöös sihtasutusega Eesti Terviserajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles